Hyppää pääsisältöön

Ohjaaja Antti Jokisen petossyytteet hylättiin

Lapin käräjäoikeus on hylännyt syytteet elokuvaohjaaja Antti Jokista vastaan.

Antti Jokinen // Kuva: Yle

Syyttäjä vaati ohjaaja Antti Jokiselle kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistusta rovaniemeläisyrityksen harhauttamisesta. Jokista syytettiin törkeästä petoksesta. Lapin käräjäoikeus hylkäsi kaikki vaatimukset ja kumosi vakuustakavarikon.

Valtio on velvoitettu korvaamaan Jokisen oikeudenkäyntikulut, reilut 46 000 euroa.

Käräjäoikeuden mukaan Jokinen ei ole luvannut, että Nicolas North -elokuva kuvataan Rovaniemellä. Jokinen oli ilmoittanut, että elokuvan tuotantokeskus on Rovaniemi, mutta elokuvaa voidaan kuvata ympäri Lappia. Käräjäoikeuden käsityksen mukaan Jokinen ei myöskään ole luvannut, että ravintola- ja ruokailupalvelut hankittaisiin rovaniemeläiseltä Sava Group Oy:ltä. Tuomion mukaan Jokinen ei ole tahallaan antanut vääriä tai harhaanjohtavia tietoja, joiden perusteella Sava Group Oy olisi sitoutunut osakassopimukseen ja täten aiheuttanut vahingot yhtiölle.

Rovaniemeläinen Sava-Group oli maksanut Jokisen tuotantoyhtiölle vuonna 2008 osakepääomamaksuna 600 000 euroa osallisuudesta Nicholas North -fantasiaelokuvaan. Elokuva oli tuolloin tarkoitus kuvata Rovaniemellä ja tuotannon majoitus ja ruokailut olisi sopimuksen mukaan otettu Sava-Groupilta.
Elokuvaa piti tähdittää näyttelijä Julianne Moore. Hanka kaatui myöhemmin.

Lähteet: Yle Uutiset