Hyppää pääsisältöön

Syrjäinen maa - ensimmäinen tuotantokausi

Syrjäinen maa, yle tv1
Suurkaupungin kasvatti, rikosylikomisario Tom Mathias (Richard Harrington) ratkoo rikoksia syrjäisessä pikkukaupungissa. Syrjäinen maa, yle tv1 syrjäinen maa

Huom! Uudet toisen kauden jaksot esitetään TV1:ssä lauantaisin 10.9.2016 klo 21.30 - 23.00 ja 17.9. - 8.10.2016 klo 21.45 - 23.15 ja jaksot ovat katseltavissa Yle Areenassa 30 päivää. Ensimmäinen tuotantokausi uusitaan sitä ennen: lauantaisin 13.8. - 3.9.2016 klo 21.10 - 22.50, Yle Areenassa vain suorana.

Rikosylikomisario Tom Mathias on Lontoon kasvatteja. Nyt Mathias ratkoo rikoksia pienessä yliopistokaupungissa Walesin rannikolla. Kyseessä on paikka, jonka nimeäkin on hankala lausua – Aberysthwyth.

Kaupungin ympärillä maisema aukeaa korkeiksi vuoriksi ja syviksi laaksoiksi. Mennyt aika ja aiempien sukupolvien teot limittyvät nykyhetkeen.

Tummasävyisessä, walesilais-brittiläisessä jännityssarjassa Syrjäinen maa (16) Mathias alaisineen ratkoo rikoksia, joiden juuret ovat syvällä tuulen pieksämän maan mullassa.

Kyky vaistota asioita

Suurkaupunki on kasvattanut Tom Mathiasia rankalla kädellä. Sieltäkö on perua miehen päättäväisyys, kyky nähdä asioiden laajemmat merkitykset ja kyky vaistota asioita.

Mathiasin työpari komisario Mared Rhys on käynyt oman elämänkoulunsa kantapään kautta. Tiimin muutkin jäsenet oppivat pian luottamaan rikosylikomisarion vaistoihin, mutta esimieheltä se vie hieman pidempään.

Sarjasta on kuvattu kaksi kieliversiota, toinen kymriksi (Y Gwyll) ja toinen englanniksi (Hinterland). TV1 esittää sarjasta englanninkielisen version ja ensimmäisen tuotantokauden neljä jaksoa. Sarjan toinen tuotantokausi esitetään Ykkösellä syksyllä 2016.

Pääosissa nähdään Richard Harrington, Mali Harries, Hannah Daniel, Alex Harries ja Aneirin Hughes.

Hinterland. Käsikirjoitus: Ed Thomas, Ed Talfan ja David Joss Buickley. Ohjaus: Marc Evans. Tuotanto: Fiction Factory, S4C, BBC Cymru, Britannia, 2013.

Syrjäisen maan ensimmäinen tuotantokausi on esitetty Yle TV1:ssä edellisen kerran syksyllä 2014.

Kommentit