Hyppää pääsisältöön

Väinö Tannerin hautajaiset

Tohtori Väinö Tanner kuoli 85-vuotiaana huhtikuun 19. päivänä vuonna 1966. Lyhytfilmissä näemme otteita Helsingin Vanhassa kirkossa pidetystä siunaustilaisuudesta ja Tannerin viimeisestä matkasta kohti Hietaniemen hautausmaata koleana ja pilvisenä huhtikuun päivänä.

Surujuhlassa 25.4.1966 nähtiin muun muassa Ruotsin pääministeri Tage Erlander ja Suomen tuleva pääministeri Rafael Paasio. Juhlassa puhunut professori L.A. Puntila muisteli Tannerin elämäntyötä kiittävin sanoin: ”Väinö Tannerin elämäntyö on mittavampia Suomessa suoritetuista. Hän on todella ollut työn ja toimen suurmies."

Väinö Tanner oli 1900-luvun alkuvuosikymmenten merkittävimpiä poliitikkoja Suomessa. Hän oli monivuotinen kansanedustaja ja moninkertainen ministeri sekä Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen puheenjohtaja ja presidenttiehdokas.

Talvisodan vuosina Tanner toimi ulkoministerinä. Sodan jälkeen hänet tuomittiin vankeuteen sotasyyllisyysoikeudenkäynneissä. Hän palasi politiikkaan vielä vapautumisensa jälkeen. Väinö Tanner teki myös ansiokkaan elämäntyön Osuusliike Elannon toimitusjohtajana.

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto