Hyppää pääsisältöön

Vuosi elämästä

Jim Broadbent, Lesley Manville ja Ruth Sheen elokuvassa Vuosi elämästä
Tom (Jim Broadbent), Mary (Lesley Manville) ja Gerri (Ruth Sheen) Jim Broadbent, Lesley Manville ja Ruth Sheen elokuvassa Vuosi elämästä Kuva: Thin Man Films/Simon Mein vuosi elämästä

Mike Leigh'n draamassa seurataan vuoden ajan tyytyväisen pariskunnan elämää ja heidän enemmän ja vähemmän onnettomia läheisiään ja ystäviään.

Tom ja Gerri ovat eläkeikää lähestyvä pariskunta, joka viettää seesteistä elämää. Kumpikin on onnellinen työssään, ja he rakastavat ja arvostavat toisiaan vuosikymmenten liiton jälkeen. Ikääntyminen, yksinäisyys ja kuolema ovat kuitenkin aina läsnä ympäröivässä maailmassa ja läheisten elämässä.

Pääosissa ovat Leigh'n luottonäyttelijät Lesley Manville, Jim Broadbent, ja Ruth Sheen

 • Vuosi elämästä (Another Year, Britannia, 2010). O: Mike Leigh. N: Lesley Manville, Jim Broadbent, Ruth Sheen
Kommentit
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema