Hyppää pääsisältöön

Dome Karukoski Mielensäpahoittaja-elokuvasta: Tein sen isälleni ennen kuin hän kuolee

Ohjaaja Dome Karukosken mukaan mielensäpahoittaminen voi alkaa selkävioista. Näin kävi myös hänen isälleen.

Dome Karukoski // Kuva: Iida Korhonen

Mielensäpahoittaja-elokuva sai ensi-iltansa 5.9.2014. Elokuva perustuu Tuomas Kyrön samannimiseen romaaniin. Elokuvan ohjaaja Dome Karukoski kertoo samaistuneensa Mielensäpahoittajan päähahmoon isänsä takia.

- Faijani on ollut mielensäpahoittaja pidemmän aikaa. Hän on ollut 15 vuotta selkäsairas mies ja istunut keittiössä paikallaan katsomassa uutisia pitkin päivää. Hän pahoittaa mielensä kaikesta, Karukoski kertoo YleX Aamun haastattelussa.

Ohjaajan isä pahoitti mielensä myös siitä, että Karukosken ohjaamissa elokuvissa on yleensä hahmoina nuoria miehiä. Isä ihmetteli, ettei hänen sukupolvestaan ole mitään kiinnostavaa kerrottavaa.

- Ajattelin, että ennen kuin isä kuolee pois, niin teen yhden elokuvan hänelle.

Karukoski ilmoitti isälleen, että elokuva on omistettu hänelle. Mielensäpahoittaja valittiin vuoden 2014 Toronton elokuvajuhlien Contemporary World Cinema -sarjan ohjelmistoon, jossa se esitettiin nimellä The Grump. Dome Karukosken itseironinen isä keksi elokuvan englanninkielisen nimen.

- Isäni sanoi, että kutsukaa sitä The Grumpiksi.

Mielensäpahoittaja-elokuvan kävijämäärä on poikkeuksellisen kovassa nousussa toisen viikonloppunsa jälkeen. Elokuva sai viime viikonloppuna avausviikonloppuakin suuremman joukon liikkeelle. Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana sen näki 32 168 kävijää, mikä on yhdeksän prosenttia ensimmäistä viikonloppua enemmän. Tällä hetkellä Mielensäpahoittajan on nähnyt 92 719 katsojaa. Elokuvan uskotaan rikkovan 100 000 katsojan rajan muutaman päivän sisällä.

Lähteet: YleX Aamu