Hyppää pääsisältöön

Kasmir laulaa avoimesti elämänsä käännekohdista debyyttialbumillaan

YleX:n Viikon albumina soi Kasmirin AMK Dropout. Kuuntele viikon albumia täältä!

Kasmir // Kuva: Kasmir

Kasmir tuli tunnetuksi koko Suomen kansalle Vadelmavene-hitistään, joka oli myös kesän kuunnelluin kappale Spotifyssa. Biisin takana on kuitenkin mies, joka on tehnyt musiikkia jo pitkään ja laulanut pääasiassa rockbändeissä. Musiikkia hän alkoi tehdä ammatikseen vasta hiljattain ja debyyttialbumi AMK Dropout julkaistaan 19.9.

Albumin nimi viittaa Kasmiriin, sillä hän on jättänyt AMK:n kesken ja valinnut toisen polun: musiikin. Levyn nimi ja kansitaide viittaa Kasmirille tärkeisiin vaikuttajiin.

- Olen suuri Kanye Westin fani ja Kanyen debyyttialbumin nimi oli College Dropout. Tää on mun debyytti ja suomalaisempi versio, eli AMK Dropout. Se kuvaa hyvin koko levyä; mikään idea ei ole liian kreisi tai tyhmä, ollaan vaan tehty musaa omilla ehdoilla.

Kansitaide viittaa Rage Against The Machinen The Battle Of Los Angeles –albumin kanteen. Kasmir ihastui Rage Against the Machineen ja Green Dayyn jo yläasteella ja ne kaksi bändiä saivat hänet soittamaan ja esiintymään.

Kasmir lauloi pitkään englanninkielistä rockia Collarbonessa ja 15 Minutes Before The Divessa. Kun bändihommat hiipuivat, Kasmir ajatteli jättäytyvänsä taka-alalle ja kirjoittavansa biisejä muille yhtyeille ja artisteille. Kun Heavyweight DJ’s otti Kasmirin mukaan kiertueelle, hän ymmärsi haluavansa tehdä musiikkia artistina suomenkielellä. Siinä oli kuitenkin omat haasteensa.

- Mietin aluksi, että suomenkielisen tekstin pitäisi olla kantaaottavaa ja yhteiskunnallisesti valveutunutta, mutta olen aivan liian tyhmä siihen hommaan. Minulle kävi hyvin se, että laulan vaan hemmetin avoimesti omasta elämästäni, Kasmir nauraa.

Kuuntele lisää Kasmirin ajatuksia AMK Dropout –albumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- ja iltavuoroissa!

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu