Hyppää pääsisältöön

Lasse Mårtenson: Kaikki paitsi purjehdus on turhaa

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa on Juha "Junnu" Vainion sanoittama ja Lasse Mårtensonin säveltämä iskelmä. Mårtenson tulkitsi kappaleen Kukkokiekuu-ohjelman päätösnumerona marraskuussa 1990, viisi päivää Vainion kuoleman jälkeen.

Kappaleen teemana on purjehdus, joka oli molempien tekijöiden sydäntä lähellä. Molemmat miehet myös päätyivät levyttämään kappaleen.

Kappaleen demoversion lauloi Vainio, jota Mårtenson säesti pianolla. Mårtenson itse esitti ja levytti kappaleen vuonna 1988 samannimiselle albumilleen ja se nousi Mårtensonin tunnetuimpien kappaleiden joukkoon.

Juha Vainio kuoli lokakuun 29. päivänä 1990. Sanoittajamestarin laulamana Kaikki paitsi purjehdus on turhaa levytettiin vasta vuonna 1999. Mårtenson vastasi kappaleen demoversion uudelleensovituksesta ja se julkaistiin Vainion kokoelma-albumilla, joka niin ikään nimettiin kappaleen mukaan.

Kommentit