Hyppää pääsisältöön

Magenta Skycode paljasti viimeisen keikkansa päivämäärän

Suomalainen indiebändi Magenta Skycode ilmoitti kesällä lopettavansa toimintansa tämän vuoden puolella. Bändin viimeinen festarikeikka nähtiin elokuussa Flow Festarilla.

Magenta Skycode Flow Festivalilla 2014 // Kuva: Tomi Mikola

Magenta Skycoden viimeinen keikka nähdään Turun Logomo-teatterissa lauantaina 20. joulukuuta. Yhtye julkaisi yhdeksänvuotisen taipaleensa aikana kaksi albumia ja kaksi EP:tä. Ne kaikki kuullaan Logomon jäähyväiskonsertissa. Lisäksi lämpiötiloissa esiintyy illan aikana Jori Hulkkonen.

Ajatus vihoviimeisestä esityksestä oli bändin keulamies Jori Sjöroosille selvää jo kesällä, sillä hän halusi järjestää faneille ja lähimmilleen kunnon jäähyväisjuhlat yhtyeen hienon uran päätteeksi.

− Aiemmat yhtyeeni ovat vain lakanneet olemasta. Tällä kertaa minä, yhtye ja Tomppa (Solina Record-sin Tom Riski) haluamme jättää arvokkaat hyvästit Magenta Skycodelle. Logomo-teatterin Merci – Fare-well konsertissa juhlimme hartaasti kuulijoidemme, entisten jäsentemme, ystäviemme ja perheidemme kanssa, Sjöroos kertoo.

Magenta Skycode ehti saavuttaa uransa aikana Emma-palkinnon lisäksi Nordic Music Prize -ehdokkuuden. Jori Sjöroos on palkittu vuoden tuottajan Emma-pystillä ja Teosto-palkinnolla. Magenta Skycoden lisäksi hän on säveltänyt ja tuottanut kaikki PMMP:n albumit sekä tuottanut useita muita artisteja. Sjöroos jatkaa musiikin parissa työskentelyä.

Magenta Skycoden jäähyväiskonsertin liput tulevat myyntiin Lippupalveluun ja Turun Kaupunginteatterin lipunmyyntiin keskiviikkona 24. syyskuuta klo 10.