Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Parasta nyt pääkuva

Ylellä useita ehdokkuuksia musiikkialan Industry Awards -gaalassa

Venla Kokkonen
Venla Kokkonen on ehdolla Vuoden toimittajaksi Industry Awards -gaalassa Venla Kokkonen Kuva: Copyrights Juliana Harkki venla kokkonen

Musiikki & Media -seminaarin yhteydessä Tampereella järjestetään vuosittain Industry Awards -gaala, jossa palkitaan Musakivillä Suomen musiikkibisneksen ja -median ansioituneimmat tekijät. Ilahduttavasti tänä vuonna Yle tai sen ohjelmistoon liittyvä tekijä on edustettuna jokaisessa mediakategoriassa. Gaalaa juhlitaan 18.10.

Vuoden mediapersoonaksi ovat ehdolla Sami Yaffa Sound Tracker -sarjasta ja Riku Rantala Docventuresista. Vuoden toimittajaksi on ehdolla YleX:ltä tuttu Venla Kokkonen, joka nykyisin toimii yle.fi/musiikki-sivustolla. Vuoden ohjelma- ja musiikkipäällikön kivestä kamppailee Peppi Puljujärvi YleX:ltä ja kanava on myös ehdolla Vuoden radioksi. Vuoden verkkomediaksi on ehdotettu Yle Areenaa ja Vuoden kotimaiseksi musiikkimediaksi Yle Teemaa. Katso täydellinen lista kategorioista ja ehdokkaista Musiikki & Median sivuilta.

Venla Kokkonen, mille tuntuu olla ehdolla?

Vihdoin! Hehee! Oikeasti jos mietin, niin onhan se upeaa, kun on jo monta vuotta hommaa tehnyt, että siitä saa myös ulkopuolista kiitosta. Minusta on mahtavaa, että näinkin miehisellä alalla olen naisena ehdolla ja viime vuoden voittajakin oli nainen.

Millainen merkitys Musakivi-palkinnolla on?

Ajatuksena pelkkä ehdolla oleminen on hienoa: joku taputtaa julkisesti selkään ja sanoo, että olet hyvä siinä, mitä teet. Haluaisin uskoa, että jatkoa ajatellen se pysyy jonkunlaisena meriittinä siitä, mitä on tehnyt.

Mikä on fiilis, kun olet ainoa radiotoimittaja printtikollegoiden joukossa?

Hemmetin hyvältä, kisaamassa on tunnettuja ja pitkän linjan tekijöitä ja kyllä siellä yksi radiotoimittaja pitää olla. Aika hyvässä seurassa olen kiintiönaisena ja radion edustajana. Vakavasti puhuen olen ylpeä, että olen ehdolla näiden ammattilaisten kanssa. Samalla olen silti huolissani siitä, että eikö radiossa nykyään ole tarpeeksi musiikkitoimittajia. Tuntuu, että musiikkijournalismin tila radiossa on heikko varsinkin uudemman popmusiikin suhteen. Aika harvalla valtakunnallisella kanavalla on nykyään musiikkitoimittajia. Vaikka radiossa musiikki on aina ja ikuisesti tärkein elementti, sitä tunnetaan juontajien keskuudessa liian vähän nykyään.

Mihin laitat palkinnon, jos sen saat?

Meidän yle.fi/musiikki-porukan työhuoneeseen – heti kun joku hommaa sinne vitriinin!

Musakivi-palkinnot
Ylen Musakivet Industry Awards -gaalassa 2013 Musakivi-palkinnot Kuva: Yle / Jani Mikkonen musakivi

Ehdotukset palkittavista kerättiin alan toimijoiden piiristä ja Musiikki & Median hallitus valitsi lopulliset ehdokkaat. Musakivien saajat ratkaisee äänestys, johon osallistuvat seminaariin osallistuvat ammattilaiset.

Viime vuonna Yle nappasi gaalassa neljä Musakiveä. Yle valittiin Vuoden kotimaiseksi musiikkimediaksi ja Yle Areena Vuoden verkkomediaksi. Elämäntyöpalkinnon sai Ylen populaarimusiikin genretuottaja Juhani Kansi ja Vuoden kunniamaininnan saivat Yle Teemalla esitetyt sarjat Iskelmä-Suomi ja Rock-Suomi, tekijöinä Antti Leino sekä Pekka Laine.

Lue myös Tulevaisuuden tusina - näin se toimii.

  • Pääsiäisenä nautitaan monipuolisista musiikkiohjelmista

    Pääsiäisen musiikkiohjelmia

    Pääsiäisviikonloppuna nautitaan monipuolisista musiikkiohjelmista. Kuunneltavaa löytyy runsain mitoin klassisen musiikin ja hartaiden sävelten ystäville, ja herkkopaloja on tarjolla myös gospelin ja kevyemmän musiikin kuuntelijoille.

  • Naistenpäivänä soi naisten tekemä musiikki

    Tässä koottuna naistenpäiväteemaisia musiikkiohjelmia.

    Naistenpäivän kunniaksi tässä koottuna tietoa naistenpäiväteemaisista ohjelmista. Radiopainotteisessa listauksessa löytyy kuunneltavaa niin kansanmusiikin rakastajalle, bluesin ystävälle kuin klassisen musiikin kuuntelijoille. Tv-ohjelmista listalla ovat Minun musiikkini -jaksot, joissa päähenkilöinä ovat Chisu, Sanni, Iisa, Mariska, Maija Vilkkumaa, Ellinoora ja Litku Klemetti.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua