Hyppää pääsisältöön

Kemiaa-biisin tarina

Kemiaa -kappaleen tarina
Kemiaa -kappaleen tarina wewantmore

Neon 2:n Jussi Rainion mielestä maailmassa ei ole kamalampaa kappaletta kuin Rami Alangon säveltämä ja sanoittama Kemiaa: ”Liian positiivista hömppää ja lässynlässyn”. Muut bändin jäsenet olivat kuitenkin sitä mieltä, että biisi äänitetään, mutta Jussilla oli mielestään vaikeuksia saada kappaleeseen minkäänlaista meininkiä. Hän vastusti kappaletta loppuun saakka ja lähti jopa ovet paukkuen treenikämpältä ilmoittaen, että ”tähän paskaan mä en laula”!

Kappaletta sanoittaessaan Rami oli pyytänyt Jussia mainitsemaan hyviä asioita, joista hän tykkää. Jussi oli tähän sitten tokaissut pop-lyriikan imelyyden huipentumaksi muodostuneet sanat: Mannapuuroa ja mansikkaa. Näin tämä lausahdus päätyi klassikoksi muodostuneeseen kappaleeseen mukaan. Lopulta Rami joutui pakottamaan Jussin laulamaan Kemia-kappaleen, mutta loppu onkin pop-musiikin historiaa.

Kappale kannattaa kuunnella ajatuksella läpi sillä ihan niin imelistä asioista siinä ei taidakaan olla kyse, kuin mitä voisi luulla!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

    Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

    Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.