Sofia, Jussi,ja LauraKuva: Yle, Jukka Lintinenteiniäidit
Kolmannella kaudella teiniäitien joukkoon liittyi 17-vuotiaana teini-isäksi tullut Jussi. Jussi nauttii elämästä tyttärensä kanssa kotona sillä aikaa, kun tyttöystävä Laura jatkaa koulunkäyntiään. Ensimmäisessä jaksossa Jussi ja Laura ovat jälleen suuren elämänmuutoksen edessä: Jussin koti-isyys vaihtuu pian armeijan harmaisiin. Miten Jussi selviää erosta? Entä miten Laura saa yhdistettyä yh-arjen ja koulun? Parkouria harrastava Jussi pitää myös suosittua blogia, jonne myös Laura kirjoittaa kuulumisiaan.
Elina ja VanessaKuva: Yle, Jukka Lintinenteiniäidit
Elina sai tyttärensä Vanessan 17-vuotiaana. Yhteiselo Vanessan isän kanssa jäi lyhyeksi, ja nyt Elina ja Vanessa asuvat Elinan vanhempien kotona. Elina haaveilee omasta kodista ja itsenäisestä elämästä; sarjassa nähdään, kuinka oman rauhan etsintä onnistuu - vai onnistuuko? Elinan ja Vanessan elämää voi seurata myös Elinan blogista.
Nea ja NisseKuva: Yle, Jukka Lintinenteiniäidit
Myös Nea tuli raskaaksi jo 17-vuotiaana. Raskaus oli suunniteltu, mutta Nea jäi yksinhuoltajaksi Nisse-pojan ollessa puolivuotias. Nea itse on asunut teini-ikäisenä laitoksissa, mutta rankat kokemukset ovat tehneet nuoresta naisesta vahvan. Kuinka hän onnistuu sovittelemaan koulun, työn ja kodinhoidon samaan kalenteriin? Se selviää myös Nean blogissa.
Emilia ja JareKuva: Yle, Jukka Lintinenteiniäidit
Ennen täysi-ikäänsä yllättäen raskaaksi tullut Emilia kamppailee ensimmäisessä jaksossa opintojen ja lapsenhoidon paineissa. Yksivuotiaan pojan äiti aikoo vuoden aikana kirjoittaa ylioppilaaksi ja saada opiskelupaikan. Saavuttaako Emilia unelmansa? Emilia kirjoittaa myös blogia.
Kolmoskausi nähtiin TV2:ssa ja Yle Areenassa syksyllä 2014.
Planen är att rådgivningar och bibliotek ska samarbeta.
Barnfamiljer kan framöver få ett läsrecept med sig hem från rådgivningsbesöket. Det är planen i Österbottens välfärdsområde som vill uppmuntra barn och vuxna att läsa tillsammans.
Shahin Ahmad, en av grundarna av föreningen HangFlow i Åbo, belönas för sitt arbete med unga. Han är en av fyra nordbor som får ta emot ett nordiskt pris för att ha skapat ett tryggt rum för unga i Åbo.
Värk i huvudet, nacken och axlarna vanligt bland unga.
Ungefär var fjärde elev i årskurs 8 och 9, och första och andra årets studerande vid gymnasier eller yrkesläroanstalter upplever att deras hälsotillstånd är medelmåttigt eller dåligt.
Sommarlovet börjar vara slut och runtom i Finland inleder skolorna höstterminen. Två lärare listar sina bästa tips till vårdnadshavare med barn i grundskolan.