Hyppää pääsisältöön

Dome Karukosken Mielensäpahoittajalla hurjat katsojaluvut

Mielensäpahoittaja-elokuva on rikkonut maagisen 100 000 katsojan rajan todella nopeasti.

Dome Karukoski // Kuva: Iida Korhonen

Dome Karukosken Mielensäpahoittaja-elokuvan kävijämäärä on ylittänyt merkittävän 100 000 katsojan rajapyykin. Mielensäpahoittajan kävijämäärä on ollut epätavallisen kovassa nousussa avausviikonlopun jälkeen ja tällä hetkellä elokuvalla on jo 105 150 katsojaa. Merkittävä 100 000 katsojan raja ylittyi tiistaina 16.9.2014, ainoastaan 12 päivää ensi-illan jälkeen.

Elokuvan levittäjäyhtiö Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman iloitsee tuloksesta ja kommentoi yleisötutkimusta seuraavasti:

- Mielensäpahoittaja on kerännyt yleisöä harvinaislaatuisella tavalla tasaisesti kaikkialla maassa sekä kaikista ikäryhmistä. Isoksi kansalliseksi ilmiöksi kasvaminen vaatii, että kaikki ikäryhmät kaikkialla Suomessa lähtevät liikkeelle, ja tämän elokuvan kanssa se on todellakin onnistunut. Yleisötutkimuksen mukaan yhtä suuri osa yleisöstä on ollut alle 30-vuotiaita kuin yli 45-vuotiaita. Ilahduttavaa on myös se, että Mielensäpahoittajan myötä lippuluukuilla on nähty myös sitä osaa yleisöstä, joka käy elokuvissa keskimääräistä harvemmin.

Elokuva esitettiin syyskuun alussa Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien Contemporary World Cinema -sarjassa. Festivaali poiki lukuisia erinomaisia arvioita.

Katso traileri alta.

Lue myös: Dome Karukoski Mielensäpahoittaja-elokuvasta: Tein sen isälleni ennen kuin hän kuolee

Lähteet: Nordisk Film