Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Jäämeri 30 päivässä

Jäämeri 30 päivässä -ohjelmasarjan reittikartta
Jäämeri 30 päivässä -ohjelmasarjan reittikartta Kuva: Yle ville 30 päivässä

Ville Haapasalon neljäs seikkailu, Jäämeri 30 päivässä, kuvattiin kesän ja syksyn 2013 aikana, jolloin Ville kuvausryhmineen kulki 6000 kilometrin matkan Jäämeren rannikkoa seuraten.

Matka kulki idästä länteen ja alkoi Kuolan nimimaalta, Murmanskista. Tarkoituksena oli ottaa selvää, mitä kuuluu Jäämeren äärellä asuvien ihmisten elämään ja kuinka arktisen alueen ilmastonmuutokset vaikuttavat paikallisiin ihmisiin.

Anadyr, Tšuktšien autonomisen piirikunnan pääkaupunki Beringinmeren rannalla
Anadyr, Tšuktšien autonomisen piirikunnan pääkaupunki Beringinmeren rannalla Anadyrjoen suulla. Reilut 13 000 asukasta. Anadyr, Tšuktšien autonomisen piirikunnan pääkaupunki Beringinmeren rannalla Kuva: Yle anadyr

Jäämeri 30 päivässä -sarja nähdään uusintana Yle Teemalla 6.1.2015.

 • Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Jakso 8/8. Ville valmistaa mauritiuslaisia herkkuja Sebastienin, Allin, Francon ja Elinan opastuksessa. Ville innostuu tanssimaan myös perinteistä orjatanssia ja maistelemaan rommia.

 • Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.

 • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

 • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua