Hyppää pääsisältöön

Leonardo DiCapriosta YK:n rauhanlähettiläs

Näyttelijä Leonardo DiCaprio keskittyy tehtävissään erityisesti ilmastonmuutosta koskeviin asioihin.

Leonardo DiCaprio elokuvassa J. Edgar.

Leonardo DiCaprio Syrjiikö Oscar-akatemia liian komeita miehiä? He eivät ole vielä voittaneet Oscaria, mutta näyttelijä on valittu arvostettuun asemaan YK:n rauhanlähettiläänä. YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon nimesi DiCaprion tehtävään, joka keskittyy erityisesti ilmastonmuutokseen. Näyttelijä kuvailee rooliaan YK:n rauhanlähettiläänä suureksi kunniaksi.

- Tunnen moraalista vastuuta puhua näistä asioista tällä historiallisella hetkellä. Nyt on aika toimia. Se, miten reagoimme ilmastonmuutokseen tulevina vuosina, tulee määrittämään ihmiskunnan ja planeettamme kohtalon, DiCaprio kommentoi YK:n verkkosivuilla.

Näyttelijä on työskennellyt ympäristön puolesta jo pitkään. DiCaprio perusti 1998 säätiön, joka keskittyy suojelemaan maapallon koskemattomia alueita ja kehittämään toimivia ratkaisuja luonnon ja ihmisten yhteiseloon. Ensimmäisien tehtäviensä joukossa DiCaprio puhuu ilmastonmuutoksesta YK:n ympäristökokouksessa 23. syyskuuta.

DiCaprion lisäksi myös näytteljät Charlize Theron, George Clooney, Michael Douglas ja muusikko Stevie Wonder ovat YK:n rauhanlähettiläitä. Rauhanlähettiläät ovat arvostettuja taiteen, musiikin, kirjallisuuden ja urheilun saralla tunnettuja henkilöitä, jotka YK:n pääsihteeri nimittää henkilökohtaisesti tehtävään.

YK nimittää erikseen myös hyvän tahdon lähettiläitä, jotka edistävät jonkin tietyn YK-järjestön toimintaa. Yksi uusimmista hyvän tahdon lähettiläistä on näyttelijä Emma Watson, jonka työskentelee YK:n naisasioiden puolesta. Vanity Fair lehden mukaan YK:n verkkosivut kaatuivat Watsonin valinnan jälkeen, kun valtava fanimäärä vieraili sivuilla samanaikaisesti.

Lue myös:

Wolf of Wallstreet-näyttelijä tienasi elokuvasta lähinnä taskurahaa

Lähteet: YK, Vanity Fair