Hyppää pääsisältöön

Vauvaviikko Puoli seitsemässä

Mikko Kekäläinen ja Ella Kanninen lastenvaunujen äärellä
Mikko Kekäläinen ja Ella Kanninen lastenvaunujen äärellä puoli seitsemän: vauvaviikko

Ps:n vauvaviikolla 23.9.-26.9.2014 ihmetellään vauvojen maailmaa synnytyksestä kasvatukseen. Juontajat Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen, kumpikin kahden lapsen vanhempia, saavat vieraakseen neljä erilaista kasvattajaa.

Tiistaina 23.9. vieraaksi saapuu lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, keskiviikkona 24.9. kirjailija Paula Noronen ja torstaina 25.9. purjehtija Sari Multala. Perjantaina 26.9. vauvaviikon kruunaa näyttelijä Manuela Bosco.

Paula Norosen sketsejä

Vauvaviikolla nauramme kolumnisti Paula Norosen sketsisarjalle erilaisista äitityypeistä. Millainen on nykytekniikkaan hurahtanut Hi-fi äiti, entä millaiseen uhrautuvaisuuden suohon vajoaa Marttyyriäiti?

Juttuja vauvojen tilastollisesta historiasta imetystukeen

Vauva-aiheita lähestytään monelta kantilta, vain pullantuoksu puuttuu. Taloustoimittaja Matti Toivonen laskee, paljonko vauva maksaa ja Biologi Heimovirta tutkii, miksi ihmisvauvat ovat niin avuttomia eläinten jälkikasvuun verrattuna. Toimittaja Paavo Häikiö kokeilee, miten isä voi auttaa synnytyksessä – vai voiko.

Katsojat mukaan

Vauvaviikolla katsojat ovat aktiivisesti mukana sisältöjen teossa. Ps kerää vauvaviikolla lasten kasvatukseen liittyviä kysymyksiä katsojilta, joihin vastataan suorassa nettilähetyksessä osoitteessa yle.fi/puoliseitseman perjantaina 26.9. klo 19 alkaen. Minna Perovuon vieraana on tuolloin erikoislääkäri Jari Sinkkonen sekä Oi Mutsi mutsi -bloggaaja Elsa Heiko. Nyt voi kysyä mitä vain vauvoista, lapsista ja kasvatuksesta!

Katsojat saavat äänensä kuuluviin myös osallistumalla päivittäin vaihtuviin kysymyksiin, jotka jakavat mielipiteitä nettien keskustelupalstoilla ja mammakahviloissa. Ps haluaa myös tietää, miltä juuri sinä näytit vauvana ja miltä näytät nyt. Näitä ’Minä vauvana ja nyt’ -selfieitä voi lähettää viikon aikana osoitteessa yle.fi/puoliseitseman tai Twitterissä tai Instagramissa tunnisteilla #puoli7 ja #vauvaviikko varustettuna.

Kirjoita #runolapselle

Puoli seitsemän kannustaa kaikkia myös runoilemaan. Haastamme kaikki mukaan kirjoittamaan runon lapselle – toivotulle, syntymättömälle, tuoreelle tulokkaalle, koululaiselle tai vaikkapa lapsenlapselle. Mitalla ei tällä kertaa ole merkitystä, kunhan runosuoni sykkii! Runot kootaan osoitteeseen yle.fi/puoliseitseman, parhaita esitetään Puoli seitsemän -lähetyksessä ja radiossa. Jos runoilet Twitterissä tai Instagramissa, muista tunnisteet #runolapselle ja #puoli7.

Puoli seitsemän Yle TV1 tiistaista perjantaihin kello 18.30. Juontajina Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän