Hyppää pääsisältöön

Tamminen homokommenteista: En jatka tätä debattia – älkää vetäkö mua siihen mukaan

Näyttelijä-muusikko Roope Salmisen mukaan Juhani Tamminen on esittänyt keskustelutilaisuudessa erikoisia kommentteja homoihin liittyen. Tamminen haukkuu keskustelunvetäjän. Hän sanoo, että nuoret ovat vääristelleet kokoneen valmentajan sanoja.

Jääkiekko. // Kuva: Yle / Arja Lento

Lue myös: Liigapelaajien edustaja: Macho-kulttuuri estää osaltaan kaapista ulos tulon

Jääkiekkovalmentaja- ja vaikuttaja Juhani Tamminen on kyllästynyt kohuun, joka on noussut hänen väitetyistä sanomisistaan keskustelutilaisuudessa Helsingissä. Tilaisuutta vetänyt muusikko-näyttelijä Roope Salminen kirjoitti Facebook-sivullaan, että Tamminen vertasi homoja pikku hiirulaisiin. Lisäksi Salminen kertoo, että Tammisen mukaan Suomen pääsarjassa ei pelaa yhtään homoa.

YleX:n tavoittama Juhani Tamminen sanoo, ettei halua kommentoida enää enempää aihetta.

- Sitä debattia on täysin turha jatkaa, hän sanoo YleX:lle.

Tamminen kuitenkin puhuu vielä useita minuutteja aiheesta ja kertoo pettyneensä täysin keskustelutilaisuuden järjestelyihin.

- Soitin järjestäjälle ja annoin valmentajan palautteen, että jos tulee staraksi johonkin keskusteluun, maksaa itse matkat, saa palkkioksi puoli kuppia kahvia ja sitten vielä joku nuori juontaja öykkäröi valheellisia asioita, niin mulla ei ole syytä jatkaa keskustelua, Tamminen sanoo.

"Nuoret ihmiset vääristelevät kokeneen valmentajan sanomisia"

Jääkiekkopersoona haukkuu kovin sanoin tilaisuutta vetäneen Roope Salmisen. Tammisen mielestä puheenjohtajana toiminut Salminen ei osannut hoitaa tehtäviään.

- Kun nuoret ihmiset alkavat vääristelemään kokeneen valmentajan sanomisia, puhumaan paskaa, valehtelemaan, eivätkä uskalla siinä debatissa haastaa. Hän oli se puheenjohtaja. Jos Arto Nyberg ja Lenita Airisto toimisivat näin, heillä ei olisi yhtään asiakasta. Sen takia he antavat ihmisten puhua, eivätkä jälkikäteen sitten lähde niitä vääntämään oman mielensä mukaiseksi. Mä inhoan tuollaista toimintakulttuuria.

Keskustelu olisi hänen mielestään pitänyt käydä paneelikeskustelussa, eikä jälkikäteen sosiaalisessa mediassa.

Tamminen sanoo, ettei ole kohdannut 48 vuoden jääkiekkourallaan, pelaajana tai valmentajana, yhtään lajin parissa olevaa homoa.

- Puhun omasta kokemuksestani ja siitä, mitä olen nähnyt. En yleistä.

Hän sanoo valmentaneensa 10 000 nuorta, joille on ollut myös esimerkikkinä.

- Väitän olevani suvaitseva ja sivistynyt kansalainen. Olen koulutettu liikunnanopettaja.

Juhani Tammisen kiistellyistä kommenteista uutisoi ensimmäisenä Iltasanomat. Keskustelutilaisuus pidettiin keskiviikkona 17.9. Helsingin Olympiastadionilla ja sen järjesti Metropolia ammattikorkeakoulu. Tilaisuuden aihe oli Kuinka yhteisöllisyys luo hyvinvointia.

Lue myös: Liigapelaajien edustaja: Macho-kulttuuri estää osaltaan kaapista ulos tulon