Hyppää pääsisältöön

Eka kertasi, Paleface?

Paleface muistelee YleX:n juttusarjassa, milloin hän kuuli ensimmäistä kertaa omaa musiikkiaan radiosta. C-kasetille äänitetty kappale sai ensisoittonsa 90-luvun lopulla.

Paleface // Kuva: facebook.com/PalefaceOfficial

Vuonna 1997 Paleface vaikutti Hoax-nimisessä kokoonpanossa, jonka musiikkia räppäri kuvailee acid jazziksi ja hip hopiksi.

- Kanava oli Radiomafia. En muista tarkalleen demo-ohjelman nimeä, mutta siellä soitettiin yhtyeeni kappale Cartilage Bustaz C-kasetilta. Se oli aika hauskaa, koska me otettiin toisella kasettimankalla nauhalle se spiikki ja biisin soitto, Paleface kertoo YleX:lle. 

Palefacen lisäksi Hoax-yhtyeessä vaikuttivat Tuomas Ilmavirta, Antti Rajala, Jani Salminen ja Teemu Vilmunen, Lauri Kero sekä Jaska Salminen. Kaikki yhtyeessä mukana olleet työskentelevät yhä musiikin parissa. Paleface muistaa jopa juontajan spiikin, joka siivitti Hoaxin biisin ensimmäistä radiosoittoa.

- Se oli: "Eipä uskoisi, että tällaista tavaraa tulee kolmostien päättäriltä".

Paleface kuvailee tuntemuksiensa kappaleen soidessa olleen hyvin monipuoliset – samaan aikaan tuntui oudolta, jännältä, huikealta ja hyvältä. Ensisoitto nauhoitettiin Palefacen kotona hänen omalla kasettinauhurillaan.

- Olimme omasta mielestämme päästy aika pitkällekin siinä vaiheessa. Pitää kysyä Tuomakselta, onko hänellä vielä tallessa se kasetti.

Seuraavan kerran muutaman vuoden kuluttua Radiomafian Upteekki-ohjelmassa soitettiin Palefacen musiikkia, jonka jälkeen levy-yhtiöissäkin alettiin kiinnostua vielä kiinnittämättömän artistin tuotannosta.

Lähteet: YleX