Hyppää pääsisältöön

”Suomalainen maksaa asuntonsa ainakin kolmeen kertaan”

Ylen Putkiremontti-asiantuntija Juha Salmi muistuttaa, että asunto ei maksa ainoastaan sen verran, mitä siitä ostettaessa maksetaan. ”Suomalainen maksaa asuntonsa ainakin kolmeen kertaan”, Salmi laskee.

Sanotaan, että asuntosi maksaa 100 000 euroa. Sen siis maksat, kun ostat kotisi. Toinen 100 000 euroa voit laskea maksettavaksi asunnon vuosien mittaan syntyvinä kunnossapitokustannuksina. Kolmas 100 000 euroa pamahtaa maksuun erilaisina remontteina – niistä suurimpana putkiremontti.

Putkiremontti-sarjankin toisessa jaksossa nähdään, miten raha aiheuttaa harmaita hiuksia Satopihlajan asukkaille. Rahaa menee valtavasti, eikä sitä yksittäinen asukas oikein tiedä, mihin kaikkeen se kuluu.

Satopihlajassa asukkaat luulivat laajasti, että he voivat asua kodissaan remontin aikana, ainakin viikonloppuisin kun työmiehet ovat vapailla. Mutta sarjan toisessa jaksossa todellinen asioiden tila tulee yllätyksenä: ei pelkästään asuminen, vaan pakastemarjatkin ovat vaarassa.

Miten taloyhtiö sitten osaa valita oikean remontointimenetelmän? Entä miten yksittäinen asukas osaa päättää, miten omaa kotia kannattaa remontoida putkiremontin yhteydessä?

Kysymyksiä voi lähettää meille lisää - se onnistuu hyvin esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen putkiremontti@yle.fi.

Näihin kysymyksiin vastaa Putkiremontin asiantuntijaraati sunnuntaina, heti tv-jakson jälkeen ilmestyvällä videolla. Ensimmäisen viikon raati täällä.

Lisäksi sunnuntaina alkaa vastausten sarja yleisön lähettämiin kokemuksiin ja kysymyksiin putkiremontista.

Kysymyksiä voi lähettää meille lisää - se onnistuu hyvin esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen putkiremontti@yle.fi.

Sarjan toinen jakso on jo ennakkoon nähtävillä Yle Areenassa, viikonloppuna TV1:llä sunnuntaina klo 18.15.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua