Hyppää pääsisältöön

Syksy Erätulilla - elämyksiä luonnon äärellä

kalastusta auringonlaskussa
kalastusta auringonlaskussa Kuva: Timo Veijalainen olli autonen kalastaa

Maailma kutsuu

Maisema vaellusreitillä Norjassa
Maisema vaellusreitiltä Pohjois-Norjassa Maisema vaellusreitillä Norjassa Kuva: yle, Elina Toivonen stø
Suomen luonto on kaunis, monipuolinen ja mahdollisuuksia täynnä ja sekä näkyy ohjelmissa tänä syksynä. Lappi on huumaavan kaunis kesällä ja syksyllä, Itämeri lintuineen ja saarineen ainutlaatuinen, metsät ja tunturit pursuavat hienoja polkuja ja seikkailuja. Kaikkea meillä ei kuitenkaan ole. Jos mielii vuorille tai suurille merille, ulkomaille on lähdettävä. Syksyn ohjelmissa käydään Norjassa, Virossa, Huippuvuorilla, Chilessä, Japanissa sekä Guinea-Bissaussa.

Peltsin retket

Kolmessa ensimmäisessä syksyn jaksossa juontaja Mikko Peltola nuuhkii meri-ilmaa Pohjois-Norjassa. Vesterålenin saaristo mielletään usein osaksi Lofootteja, vaikka näin ei olekaan. Lähes maailman laidalla Støn kalastajakylän ympäristössä Peltsi vaeltaa satumaisissa vuoristomaisemissa, kalastaa paikallisten ammattilaisten kanssa ja kokee meren voiman valassafarilla.
-Hieno paikka, jonne on mentävä uudelleen, Peltsi tuumaa.

Tom ja Mikko Lapissa
Tom Nylund ja Peltsi Lapissa Tom ja Mikko Lapissa Kuva: Juha Korhonen tom nylund
Peltsin veneilynäyte
Peltsin veneilytyyliä Peltsin veneilynäyte Kuva: yle, Elina Toivonen mikko peltola

Yle: Meri ja valaat veivät savolaisen miehen sydämen
Yle: Siimankoukuttajan työ koukuttaa suomalaisia

Peltsi polkaisee syksyn aikana myös Viroon. Maan metsästysmahdollisuudet ovat hyvin tiedossa, mutta pyöräily – ja kalastuskohteena Viro on vielä tuntemattomampi.
Näiden reissujen lisäksi Peltsillä riittää tekemistä ja kokemista myös kotimaassa. Pitäähän Tom Nylundin kanssa kevättalvella Lapin erämaahan raahattu kanoottikin käydä hakemassa pois!

Tulossa kaksi erikoislähetystä

Jan ja Tom vetää kanoottia
Jan ja Tomi kiskovat kanoottia Jan ja Tom vetää kanoottia Kuva: Yle tomi jalkanen
Janin saalis
Jani Himanko Afrikassa Janin saalis Kuva: Kimmo Kosonen jani himanko
Pylkkäs-Konstan jalanjäljissä 23.10.14
Parin edellisen vuoden aikana Erätulilla lähinnä kalastuksen parissa seikkaillut Haavi auki- ryhmä lähtee kirjailija Veikko Huovisen luoman Konsta Pylkkäsen jalanjäljille Kainuuseen. Pääkaupunkilaismiesten aikamatka menneeseen sisältää sinisiä ajatuksia, vaihtelevaa kalaonnea ja melontaa halki perinteikkäiden korpimaiden.
Yle: A-luokan reissuja

Köyhän maan rikkailla kalavesillä 20.11.14
Guinea-Bissau on pieni, köyhä ja sotaisan historian omaava valtio läntisessä Afrikassa. Sillä on kuitenkin huikeat kalavedet, joita tosin paikallinen väestö pystyy melko huonosti hyödyntämään. Suomalaiselle kokeneelle kalamiehelle Atlantin tyrskyt tarjoavat niin saalista kuin pahoinvointiakin, yllättäviä käänteitä niin hyvässä kuin huonossakin. Kalastusopas Jani Himangon mielestä reissu kokemuksineen kannatti. Ja saivatpa kyläläisetkin kalaa syödäkseen.
Yle: Kalastusmatkalla Afrikassa

10 jaksoa. Erätulilla tänä syksynä torstaisin, alkaen 2.lokakuuta TV2 klo 19.30.