Hyppää pääsisältöön

Haaveita ja hiekkateitä

Nainen ratsastaa tiellä
Nainen ratsastaa tiellä Kuva: Yle / Emmi Kähkönen ratsastus

Cassu on uusi vuokrahevoseni, ja teemme koko ajan uusia juttuja yhdessä. Ensimmäiset maastolenkit olivat aika stressaavia, kun valtava hevonen katseli jännittyneesti ohi suhahtavia pyöräilijöitä ja koiranulkoiluttajia. Nyt olemme päässeet siihen pisteeseen, missä kävelymaastot ovat meille molemmille rentouttavaa puuhaa. Cassu lönköttelee pitkin ohjin ja minä saan keskittyä olennaiseen, eli haaveiluun.

Olen opetellut sallimaan itselleni hölmöjäkin haaveita, sellaisia jotka eivät voi toteutua ja joiden eteen en aio tehdä ollenkaan töitä. Esimerkiksi haaveilen täydellisestä ratsastuskuvasta, jossa hevonen menee lisättyä ravia ja minä istun kyydissä kuin patsas. Haaveilen myös omasta tallista, jonka satulahuoneen sisustuksen olen kuvitellut satoja kertoja (satulat vasemmalla sivulla, oikealle suitsitelineet. Hevosten nimilaatat olisivat messinkiä ja päätyseinällä kehyksissä lukematon määrä ruusukkeita).

Toisaalta unelmoin hetkistä, joiden toivon todella tapahtuvan. Täydellinen sisääntulo kouluradalla, järkyttävän nopea uusinta esteillä ja viimeinen loppuspurtti ennen maastoradan maalia. Unelmoin etukäteen valmennuksista, kisoista ja seuraavan viikon estetreeneistä.

Ratsastuspiireissä puhutaan paljon tavoitteiden asettamisesta ja mielikuvaratsastamisesta. Niillä on paljon tekemistä haaveilun kanssa, mutta silti ne ovat eri asioita. Tavoitteissa on otettava realiteetit huomioon ja mielikuvaratsastuksesta on mielestäni eniten hyötyä kisasuoritusten kanssa. Haaveilusta ei juuri puhuta, mikä on mielestäni harmi. Unelmointi ja motivaatio kun kulkevat käsi kädessä.

Ilman haaveiluani en varmasti olisi niin tavoitteellinen ja motivoitunut, kuin olen. Kun säännöllisin väliajoin heittäytyy fantasiaamaailmaan, tietää alitajunnassaam minne on matkalla.

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.