Hyppää pääsisältöön

Provinssirockin saksalaisyhteistyö tuo lisää ulkomaisia tähtiä Seinäjoelle

Kansainvälisen yhteistyön odotetaan merkitsevän Provinssirockille reipasta askelta eteenpäin.

The Sounds Provinssirockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola

Provinssirock aloittaa yhteistyön Euroopan johtavan festivaalijärjestäjän kanssa ja venyy jälleen kolmipäiväiseksi festivaaliksi. Yle Uutiset kertoo, että Yhteistyön taustalla on suomalainen ohjelmatoimisto Fullsteam Agencyn ja saksalaisen FKP Scorpion yhdistyminen. Uusi yhtiö järjestää jatkossa Provinssirock-festivaalia yhteistyössä Selmu ry:n kanssa.

- Tämä on Provinssirockille ja Selmulle todella iso juttu. Tämä osoittaa, että jotakin tässä vuosien varrella on tehty oikein, kun näin isot yhteistyökumppanit haluavat ryhtyä tekemään asioita kimpassa meidän kanssa, sanoo Selmun toiminnanjohtaja Marko Kivelä.

Kivelän mukaan yhteistyö tulee näkymään eniten ohjelmapuolella. Suurin hyöty tulee siitä, että useammat festivaalit voivat tehdä kimpassa tarjouksia esiintyjistä. Kivelä viittaa esimerkkinä FKP Scorpion järjestämään Ruotsin suurimpaan festivaaliin Bråvallassa, joka on tunnettu kovista esiintyjistään. Tänä kesänä Bråvallan pääesiintyjiä olivat Iron Maiden ja Kanye West.

- Yhteistyötä tehdään juurikin ulkomaisten esiintyjien hankinnassa. Kotimainen ohjelma tuotetaan jatkossakin Selmun omin voimin, sanoo Marko Kivelä.

Provinssirock muuttuu ensi kesänä jälleen kaksipäiväisestä tapahtumasta takaisin kolmipäiväiseksi. Kivelän mukaan muutos ei suoranaisesti liity yhteistyöhön FKP Scorpion kanssa.

Lähteet: Yle Uutiset