Hyppää pääsisältöön

Robin: En häpeä vanhoja biisejäni yhtään

YleX:n Viikon albumina soi ennakkoon Robinin 16. Aiempaa kypsemmän kuuloista musiikkia tekevä poppari kertoo, ettei häpeile vanhoja kappaleitaan.

Robin Olympiastadionilla 9.7.2014 // Kuva: Hanne Kautto / YleX

16-vuotias Robin ponkaisi julkisuuteen vasta kolmisen vuotta sitten, mutta nuoren artistin uralle on mahtunut jo Justin Bieberin lämmittelykeikat Oslossa ja Helsingissä, stadionkeikka Suomessa ja moninkertaisiin platinamyynteihin yltäneet kolme studioalbumia.

Robinin neljäs studioalbumi julkaistaan 26. syyskuuta ja Kuuntele Robinin 16-albumi ennakkoon. Poppari on nimennyt uuden albuminsa samaan tyyliin kuin Adele eli ikänsä mukaan.

- Kaikkein siisteintä on se, että olen pystynyt kehittämään itseäni tosi paljon lyhyessä ajassa. Olemme tehneet kolmessa vuodessa neljä levyä. Huomaan itsekin sen kasvun, miten opin uutta ja musiikkini kehittyy, Robin kertoo YleX:n Viikon albumi -haastattelussa.

Huimasta kehityksestä huolimatta Robin ei häpeile vanhoja kappaleitaan.

- Vähän aikaa sitten kuuntelin _Koodi-_levyn biisejä. Se oli hämmentävä tilanne, kun äänikin on muuttunut niin paljon. Silloin oli vielä aika heleä ääni. Nyt ei ole enää mitään toivoa, että pääsisin niin korkealle, mutta en häpeä vanhoja biisejäni yhtään. Se oli sen ajan meininki, ei niitä kuulu hävetä, Robin sanoo.

Kuuntele 16-albumi ennakkoon alta.

Vertaile kahden hitin avulla, kuinka teinitähti on muuttunut. Ensimmäisenä esimerkkinä on Robinin esikoishitti Frontside Ollie ja toinen esimerkki on Robinin viime kesän isoin hitti Kesärenkaat.

Kuuntele lisää Robinin ajatuksia 16-albumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- ja iltavuoroissa.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu