Hyppää pääsisältöön

Suomalaistaiteilija säväyttää − kymmenen sarjakuvahahmoa kymmenellä eri tyylillä

Fingerporista tuttu Heimo Vesa näyttäisi kovin erilaiselta, mikäli hän olisi Muumit-sarjan hahmo.

Kymmenen sarjakuvahahmoa sadalla eri tyylillä // Kuva: Jaakko Seppälä

Sarjakuvapiirtäjä, kuvittaja ja yrittäjä Jaakko Seppälä piirsi omaksi ja lastensa iloksi sarjakuvahahmoteoksen, jossa kymmenen tunnettua hahmoa on kukin piirretty kymmenellä eri tavalla. Teos valaisee, miltä mikäkin hahmo voisi näyttää, jos ne sijoitettaisiin eri sarjakuviin. 

Kuvaa luetaan pystyakseleittain. Tummennettu kuva on akselin alkuperäinen kuva. Alkuperäisen kuvan ylä- ja alapuolella olevat hahmot on mukailtu alkuperäisen piirtotyylin mukaan: tältä ne näyttäisivät, jos esiintyisivät kyseisessä sarjakuvassa. Kuvan hahmot ovat Asterix, Lassi, Aku Ankka, Tintin kapteeni Haddock, Batman, Fingerporin Heimo Vesa, Corto Maltese, Muumi, Karvinen ja Tenavien Tellu.

Katso kuva kokonaisuudessaan täältä

10 sarjakuvahahmoa eri tavoin piirrettynä // Kuva: Jaakko Seppälä

- Ajattelin toki, että kuva voisi hymyilyttää sosiaalisen median käyttäjiä, mutta en uskonut, että kuva leviää noin laajalle. Puolessa päivässä visiittejä on tullut jo noin 40 000 kappaletta, joista 15 prosenttia ulkomailta, Seppälä kertoo YleX:lle.

Seppälän ja Markus Miettisen julkaisemaa Malinen-sarjakuvaa on aikanaan julkaistu 10 vuoden ajan eri sanomalehdissä. Vuonna 2007 Malinen voitti Kemin kansainvälisten sarjakuvafestareiden strippisarjan.

Katso kuva kokonaisuudessaan täältä

Muokattu 23.9. klo 10.53 taiteilijan nimi

Lue myös:

Harvinainen Teräsmies-sarjakuva huutokaupattiin ennätyshintaan

Marvel kosiskelee uusia lukijoita: Ukkosenjumala Thor on nykyään nainen

Lähteet: YleX