Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Venäjän halki 30 päivässä

Karttakuva Venäjän halki 30 päivässä -sarjan reitistä
Karttakuva Venäjän halki 30 päivässä -sarjan reitistä Kuva: Yle ville 30 päivässä

Ville Haapasalon ensimmäinen matka Yle Teemalla kulki Venäjän halki 30 päivässä. Kahdeksanosainen sarja kuvattiin toukokuussa 2009, jolloin Ville matkusti junalla Moskovasta Vladivostokiin.

Venäjällä huippusuosittu näyttelijä päätti sulkea kolme kännykkäänsä, unohtaa viisi agenttiaan ja matkata rinkka selässä halki suuren maan. Hän halusi löytää matkalla toisen kotimaansa ihmeet, ihan tavallisen kansan parista.

Matka alkoi Villelle tutusta Moskovasta, jossa hän esitteli suosikkipaikkojaan ja näytti myös sisäänpääsyn salaiseen metroon. Novgorodissa Ville teki yllätysvierailun paikallistelevision kokkiohjelmaan ja tutustui venäläiseen saunakulttuuriin.

Seuraavassa kohteessa, Jekaterinburgissa, Haapasalo osallistui sotilaalliseen voitonpäivän paraatiin, mutta pääsi myös näkemään yöelämää paikallisen moottoripyöräjengin johdatuksella. Novosibirskissa Ville mitteli painijalegenda Aleksander Karelinin kanssa.

Irkutsk-Baikalissa Ville taas joutui yllättävään kädenvääntöön shamaanin kanssa ja koki aikamatkan 1800-lukua muistuttavaan pikkukylään.

Ville Haapasalo ja shamaani Baikalilla.
Ville, Baikal-järvi ja shamaani. Ville Haapasalo ja shamaani Baikalilla. Kuva: Yle ville 30 päivässä

Ulan Udessa Ville veneili muun muassa Baikaljärven syvimmässä kohdassa ja osallistui ikimuistoiseen karhujahtiin. Matkan määränpäässä, Vladivostokissa, Ville vieraili Venäjän itäisimmällä saarella. Matkan lopuksi reissun rasitus purkautuu kyyneliin Japaninmeren äärellä.

Katso lisää Venäjän halki -kuvia Facebookissa

Lisää ohjelmasta

  • Pistaasi kruunaa afgaaniriisin

    Loihdi kasviksista herkullisia piirakoita. Ohjeet täältä.

    Villen keittiö 30 minuutissa, 6/8. Afganistanilaissyntyinen Zarmina perheineen opettaa Villelle lammaspadan, kasvispiirakoiden ja mausteisen riisin valmistusta. Ruoanlaiton ohessa Ville saa kuulla Zarminan perheen monivaiheisen tien Suomeen. Katso reseptit.

  • Feijoada on brasilialaisten kansallisherkku

    Grillaa kanan sydämistä maukas alkupala. Katso ohje.

    Villen keittiö 30 minuutissa, 5/8. Pekonit poksahtelevat ja kanan sydämet marinoituvat brasilialaisvieraiden vallatessa Villen keittiön. Mariana ystävineen opettaa Villelle mustapapupadan teon ja avaa brasilialaisen grillauskulttuurin saloja. Katso reseptit.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua