Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Venäjän halki 30 päivässä

Karttakuva Venäjän halki 30 päivässä -sarjan reitistä
Karttakuva Venäjän halki 30 päivässä -sarjan reitistä Kuva: Yle ville 30 päivässä

Ville Haapasalon ensimmäinen matka Yle Teemalla kulki Venäjän halki 30 päivässä. Kahdeksanosainen sarja kuvattiin toukokuussa 2009, jolloin Ville matkusti junalla Moskovasta Vladivostokiin.

Venäjällä huippusuosittu näyttelijä päätti sulkea kolme kännykkäänsä, unohtaa viisi agenttiaan ja matkata rinkka selässä halki suuren maan. Hän halusi löytää matkalla toisen kotimaansa ihmeet, ihan tavallisen kansan parista.

Matka alkoi Villelle tutusta Moskovasta, jossa hän esitteli suosikkipaikkojaan ja näytti myös sisäänpääsyn salaiseen metroon. Novgorodissa Ville teki yllätysvierailun paikallistelevision kokkiohjelmaan ja tutustui venäläiseen saunakulttuuriin.

Seuraavassa kohteessa, Jekaterinburgissa, Haapasalo osallistui sotilaalliseen voitonpäivän paraatiin, mutta pääsi myös näkemään yöelämää paikallisen moottoripyöräjengin johdatuksella. Novosibirskissa Ville mitteli painijalegenda Aleksander Karelinin kanssa.

Irkutsk-Baikalissa Ville taas joutui yllättävään kädenvääntöön shamaanin kanssa ja koki aikamatkan 1800-lukua muistuttavaan pikkukylään.

Ville Haapasalo ja shamaani Baikalilla.
Ville, Baikal-järvi ja shamaani. Ville Haapasalo ja shamaani Baikalilla. Kuva: Yle ville 30 päivässä

Ulan Udessa Ville veneili muun muassa Baikaljärven syvimmässä kohdassa ja osallistui ikimuistoiseen karhujahtiin. Matkan määränpäässä, Vladivostokissa, Ville vieraili Venäjän itäisimmällä saarella. Matkan lopuksi reissun rasitus purkautuu kyyneliin Japaninmeren äärellä.

Katso lisää Venäjän halki -kuvia Facebookissa

Lisää ohjelmasta

 • Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Jakso 8/8. Ville valmistaa mauritiuslaisia herkkuja Sebastienin, Allin, Francon ja Elinan opastuksessa. Ville innostuu tanssimaan myös perinteistä orjatanssia ja maistelemaan rommia.

 • Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.

 • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

 • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua