Hyppää pääsisältöön

Paperi T: Yksi ja viisi ovat ainoat tähdet, jotka haluan saada

Musiikkialan ammattilaiset äänestivät Paperi T:n Tulevaisuuden tusinan sijalle kuusi. Ruger Hauerista ja Paavoharjusta tuttu rap-artisti valmistautuu parhaillaan ensimmäisen soololevynsä julkaisuun.

Tulevaisuuden tusina - Paperi T

Tulevaisuuden tusina 2015 – ovatko tässä seuraavan vuoden musiikkimenestyjät?sijalle kuusi äänestetyn Paperi T:n soolodebyytti julkaistaan keväällä 2015, vaikka "levy-yhtiön paha setä" Pyhimys mullistaa Johannan – luvassa kiinnostavia rap-levyjä

- Niinhän aina kaikki levyt vähän myöhästyy, mutta näin isot pahat levy-yhtiön sedät ovat lupailleet, että alkuvuodesta julkaistaan. Levy-yhtiössä halutaan tehdä asiat kunnolla ja varmistaa, että levy tulee ikään kuin oikeaan aikaan ulos. Mähän en näistä asioista mitään tiedä, Paperi T kommentoi.

Artisti lupaa, että soolomateriaali tulee olemaan helpommin lähestyttävää kuin hänen aiemmat levynsä.

- On se helpommin lähestyttävää kuin vaikka viimeisin Ruger Hauer tai Paavoharju. Se on selvästi henkilökohtaisempi levy ja kertoja on yksi tietty henkilö, joka on ainakin osittain minä.

Paperi T:n kirjoitustyyliä muutti itsenäinen työprosessi. Hänelle kappaleiden ehdottomasti tärkein osa on lyriikat.

- En ole ikinä tahallaan tehnyt kauhean kryptisiä tekstejä, mutta se on aina ollut mun tyyli ja tykkään sellaisesta. Nyt kun puhun enemmän omana itsenäni, niin siinä on suorasukaisempi ote. En piilota sanomaani niin monien tasojen alle, mutta en tiedä vielä meneekö tämäkään kuulijan korviin asti.

Artistin mukaan mitään kesähittiä tai radioiden kestosuosikkeja on turha odottaa hänen debyyttilevyltään.

- Ei kuitenkaan ole tulossa mitään yhteislaulukertosäkeitä, vaikka sitä levy-yhtiö olisi varmaan toivonut. Ehkä sitten seuraavalla levyllä.

Yhden tähden arviot

Räppäri toivoo saavansa ääripäiden levyarvioita, sillä häntä ei kiinnosta keskinkertaisuus.

- Mua kiinnostaa musiikkikritiikki. Yksi tähteä ja viisi tähteä ovat ainoat tähdet, jotka haluan saada. Sitten olen tehnyt jotain, jolla on väliä.

Paperi T korostaa sananvapautta, eikä pelkää kritiikkiä. Hänen mielestään jotkut artistit loukkaantuvat huonoista arvioista aivan turhaan.

- Loukkaantuminen johtuu siitä, että monet artistit ovat täysin itsekeskeisiä urpoja. On ihan ok, että jonkun mielestä mun musiikki on paskaa. Ei se tee ihmisestä välttämättä heitteriä eli vihaajaa. Myös se on ahdistavaa, että nykyään kaikesta pitää tykätä. Se on ihan ok, jos joku musa on omasta mielestä ihan paskaa.

Nuorempana Paperi T oli kovempi arvostelemaan muiden musiikkia kuin nykyään.

- Mulla oli hirveästi mielipiteitä. Jos joku teki mun mielestä huonoa musiikkia, niin se oli jotenkin halveksuttava hahmo, mutta en mä enää hirveästi jaksa välittää. Ei mun tarvitse tykätä kaikesta. Se on tärkeintä, että on itse tyytyväinen siihen mitä tekee, oli se sitten undergroundia tai mainstreamia.

Lue myös:

Tulevaisuuden tusina 2015 – ovatko tässä seuraavan vuoden musiikkimenestyjät?

Pyhimys mullistaa Johannan – luvassa kiinnostavia rap-levyjä

Lähteet: YleX