Hyppää pääsisältöön

Viikon Kellaribändi Smokin' Aces: Haluamme kansainvälistä huomiota

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on Helsingistä tuleva Smokin 'Aces.

Smokin' Aces // Kuva: Smokin' Aces FACEBOOK

Viikon parhaaksi Kellaribändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat tällä viikolla Smokin' Aces-yhtyeen seuraavin sanoin:

Perinnetietoista ja kovatasoista rockia, jolle on kysyntää aikana, jolloin EDM ja hiphop jyräävät radioiden soittolistoilla. Vaikutteet ovat selkeästi 70- ja 80-luvun rockissa, eli juuri siellä missä pitääkin. Bändi on soiton ja biisien lisäksi myös imagoltaan karismaattinen, millä myös Reckless Love ja Santa Cruz ovat hurmanneet faninsa. Smokin' Acesista tulee kuitenkin vahvemmin mieleen amerikkalainen Rival Sons ja tietty AC/DC sekä Aerosmith.

Milloin ja miten aloititte musan tekemisen?

- Aloimme tehdä omia biisejä aikalailla heti perustamisen jälkeen, eli vuonna 2009. Siinä oli jonkun aikaa covereiden jammailua ja fiilistelyä. Kun kokoonpano alkoi olla kondiksessa, niin biisitkin saivat selkeämpää suuntausta. Suurin osa biiseistä tulee Anthonylta treenikselle valmiina tavarana, ja treeneissä se boltsi sit pomppii kaikkien välillä – jokainen heittää omaa soundiaan ja maustetta.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Viime kuussa julkaistu 24/7 -EP ! Meillä on viime vuosina ollut vain pari vanhaa demo-rallia pyörimässä netissä. Nyt kun saatiin konkreettisesti ulos jotain freesimpää materiaalia,fiilikset on katossa! On myös siistiä, että YleX:ssä on tykätty ja pääsemme vähän esille.

Paljonko olette keikkailleet ja minkälainen live-bändi olette?

- Meillä on joku viitisenkymmentä keikkaa takana, joista osa on ollut akkarikeikkoja. Normi keikoilla on paljon vauhtia, liikettä ja energiaa. Tykätään hyppiä ja tanssia biisien tahdissa, ja saada intensiivinen kontakti yleisöön. Akustiset keikat ovat melodisempia ja meno on vähän rennompaa, vaikkakin fiilis on yhtä intiimi ja boogie tiukkaa.

Mihin tähtäätte, onko musiikki vain harrastus vai haluatteko siitä ammatin?

- Laajemmat kuulijakunnat, isommat staget, uutta musaa, uusia frendejä ja menoja; todellaki me halutaan tehdä tätä ammatiksemme! Hirveen materialistisia jätkiä emme olla. Me halutaan vaan pystyy skulaa meidän musaa jengille ja ehkä joku päivä jopa tienaa sillä elantoa. Smokin' Acesissa on meidän elinvoima.

Ketkä ovat esikuvianne?

- Esikuvia löytyy laajasti vuosien takaa. Ei välttämättä silleen, että yritettäisiin kuulostaa joltain tietyltä, mutta onhan tiettyjä bändejä tullu kuunneltua sen verran, että meidän musassa niitä kuulee väkisinkin. Muun muassa Extreme, Aerosmith ja Skid Row saattavat kuulua biiseissämme. Seuraavilla julkaisuilla voi kuulla jotain muuta. Sieltä rivien välistä kuitenkin tulee se oma soundi, ja se vahvistuu koko ajan.

Onko sanoituksilla tärkeä rooli? Onko kielellä suuri merkitys?

- Englannin kieli tulee meille luonnostaan, mikä on hyvä juttu. Haluamme kansainvälistäkin huomiota. Me pyrimme kirjoittamaan sanoituksia suoraan asioista mitä ollaan koettu, ja saada omat tarinat mahdollisimman tarkasti puettua lyriikoiksi – ilman, että liioittelisi totuutta tai värittäisi liikaa. Se on siistiä, kun saa laitettua palan itsestään omaan musiikkiin. On kuiteenkin aivan toisenlainen fiilis, kun on onnistunut sovittamaan biisiin koko stoorin sulle merkittävästä elämäntilanteesta, ilman överiä sokerikuorrutusta. Haluamme musiikkimme olevan rehellistä ja aitoa.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti?

- Vähän kaikki. Asiat, mitä käydään jäbien kanssa läpi. Sitä inspiraatiota voi tulla mistä vaan. Joskus se on joku sana, lause tai tarina. Toisinaan se on joku melodia. Joskus se on joku tunne, vaikka rakkaus. Kun se yllättää, on pakko päästä soittimen ääreen pistämään se alas, tai hyräillen äänittää puhelimeen jotain, ettei unohda.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

- Aika hienolta. Mahtavaa ajatella, että joku on saattanut autossa tai töissä kuulla meidän biisin radiosta. Toivottavasti kuulijat ovat tykänneet!

Smokin' Aces Facebookissa ja Soundcloudissa

Lähteet: YleX Kellari