Hyppää pääsisältöön

Kuusi kuvaa Susanna Rahkamon elämästä

Susanna Rahkamo, Kuusi kuvaa -sarjan pääkuva
Susanna Rahkamo, Kuusi kuvaa -sarjan pääkuva Kuva: Kuva: Yle / Riikka Kurki. Valokuvat: Susanna Rahkamon kotiarkisto. susanna rahkamo

Susanna Rahkamo on aina inhonnut kylmyyttä. Silti hänestä tuli jäätanssin Euroopan mestari.

Susanna Rahkamo aloitti luistelun vääränlaisilla luistimilla ja siksi ensimmäinen vuosi harrastuksen parissa sujui varsin takkuisasti. Ensimmäiselle luokalle mentyään Susanna Rahkamo sai oikeanlaiset luistimet ja harrastus muuttui vakavaksi harjoitteluksi ja johti lopulta jäätanssin Euroopan mestaruuteen yhdessä Petri Kokon kanssa vuonna 1995.

Susanna Rahkamon isä, poliitikko ja yleisurheilumies Kari Rahkamo kiikutti muista kiireistään huolimatta tyttärensä varhain joka aamu harjoituksiin ja huolehti siitä, että harrastus ei päässyt lopahtamaan.

Isä oli ihana! Eräässäkin kilpailussa kaatuilin koko ajan, mutta isä tuumasi vaan lohduttavasti, että toi sun vauhtisi on kyllä kehittynyt kovasti!

Menestyksekäs kilpaura vaihtui lopulta ammattilaisuraksi ja Petri Kokko kilpapartnerista aviomieheksi. Liikunta on edelleen Susanna Rahkamolle tärkeää mutta jäätanssi ei kuulu enää hänen vapaa-aikaansa.

Vuosikausia ulkomailla harjoitellut, kilpaillut ja näytöksissä esiintynyt Susanna Rahkamo on kiireinen nainen, joka toimii mm Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana ja viime elokuusta alkaen Euroopan Olympiakomiteoiden valiokunnan puheenjohtajana. Rahkamo työskentelee myös yrityskonsulttina ja valmistelee parhaillaan Aalto-yliopiostossa väitöskirjaa luovuuden johtamisesta.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Elämä

 • Keskustele täällä kaupungistumisesta!

  Onko Suomi kohta vain yksi kaupunki?

  o kolme vuotta peräkkäin Suomessa on syntynyt vähemmän ihmisiä kuin on kuollut. Väestönkasvu on maahanmuuton varassa. Maaseutu ja kohta myös taajamat ja pikkukaupungit näivettyvät, Missä asumme ja mitä teemme parin vuosikymmenen kuluttua, sitä pohditaan nyt alkavassa Mikä maksaa-ohjelmassa.

 • Merenkulkija Pekka Piri toteutti unelmamatkansa viikinkien reittiä pitkin

  Hurja matka avoveneellä Islantiin onnistui.

  Merenkulkija Pekka Piri, joka toteutti unelmansa 25 vuotta sitten. Hän ajoi yhdessä merikapteeni Matti Pullin kanssa avoveneellä Islantiin. Merimatka vaati ponnistusta, sitkeyttä sekä kumppanuutta. Sittemmin Pekka Piri on tehnyt matkan yhä uudelleen mielessään, muistoissaan ja ajatuksissaan.

 • Keskustele tässä muodista ja vaateteollisuudesta!

  Suomalaisen muotibisneksen vaiheita

  Vielä 1980 tekstiili- ja vaatetusala työllisti 25 000 suomalaista ja vaatteet olivat tärkeä vientiala. Nykyään vaateteollisuudesta leipänsä saa noin 5000 ihmistä. Nyt kotimainen vaatevalmistus on jälleen pikku hiljaa elpymässä ja ala tähyää uudestaan vientimarkkinoille. Lisäksi Suomessa kehitellään myös uuden sukupolven kankaita, jotka valmistetaan puukuidusta.

 • Keskustele muutosliikkeestä

  Mikä saisi ihmiset vaatimaan muutoksia?

  Miksi ihmiset sopeutuvat maailman vääryyksiin niin ihmeteltävän hyvin? Miksi he eivät vaadi oikeudenmukaisuutta? Toisten palkka ei riitä edes ruokaan, toiset nostavat miljoonaoptioita. Miksi ihmiset tyytyvät tästä tilanteesta vain toteamaan, että maailma nyt vaan on epäreilu paikka eikä asialle tehdä mitään?

 • Jaakko Valvanne puhuu hyvän vanhuuden puolesta

  Jaakko Valvanne toivoo vanhusten kotihoidon lisäämistä.

  Jaakko Valvanne puhuu hyvän vanhuuden puolesta Geriatrian professori, emeritus, Jaakko Valvanne on koko uransa puhunut vanhusten itsemääräämisoikeuden puolesta. Hänen mielestään kotihoitoa pitäisi kehittää niin hyväksi, että iäkkäät ihmiset voivat halutessaan asua loppuun asti kotona ja elää siellä oman rytminsä mukaan.

 • Keskustele tässä vaalirahoituksesta!

  Suomalainen vaalirahoitus

  Vaalikampanjat ovat käyneet yksittäisille ehdokkaille yhä kalliimmiksi. Ketkä ehdokkaista saavat rahoitusta helposti ja ketkä eivät? Millaisia harmaan alueen ongelmia vaalirahoitukseen liittyy? Vieraina ovat vaalikampanjointia tutkinut valtiotieteiden tohtori Erkka Railo ja tilintarkastuspäällikkö Jaakko Eskola.

 • Keskustele hyvinvointivaltiosta

  Pitäisikö hyvinvointivaltioaatetta päivittää?

  Passivoiko sosiaaliturva ihmisiä liikaa? Onko työn tekemisen arvo unohdettu? Vai onko hyvinvointivaltioaate edelleen pätevä? Onko sen edustama järjestelmä oikeudenmukainen?

 • Keskustele mielenterveyspalveluista

  Kuka pitää mielenterveyskuntoutujien puolta

  Ohjelmassa keskustellaan mielenterveyspalveluiden, erityisesti asumispalveluiden, kilpailuttamisesta. Mitä ajatuksia keskustelu sinussa herättää? Oletko itse tai onko joku läheisistäsi käyttänyt mielenterveyspalveluja? Oletko ollut saamaasi palveluun tyytyväinen? Miten mielenterveyspalveluja pitäisi mielestäsi kehittää?

 • Arto Paasilinnan Ulvova mylläri Lukupiirissä - tule mukaan keskustelemaan!

  Osallistu verkkokeskusteluun tai soita studioon 09 144800

  Tule mukaan radion Lukupiiriin 30.3. klo 19! Ulvova mylläri kysyy, missä menevät normaalin ja hyväksytyn rajat? Kuka lopulta on Ulvovassa myllärissä hullu? Paasilinnan romaani ilmestyi vuonna 1981 ja sen tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun Suomeen. Onko kirjan sanoma edelleen ajankohtainen? Entä millaista on Ulvovan myllärin huumori? Osallistu verkkokeskusteluun tai soita studioon 09 144800.