Hyppää pääsisältöön

Kuusi kuvaa Susanna Rahkamon elämästä

Susanna Rahkamo, Kuusi kuvaa -sarjan pääkuva
Susanna Rahkamo, Kuusi kuvaa -sarjan pääkuva Kuva: Kuva: Yle / Riikka Kurki. Valokuvat: Susanna Rahkamon kotiarkisto. susanna rahkamo

Susanna Rahkamo on aina inhonnut kylmyyttä. Silti hänestä tuli jäätanssin Euroopan mestari.

Susanna Rahkamo aloitti luistelun vääränlaisilla luistimilla ja siksi ensimmäinen vuosi harrastuksen parissa sujui varsin takkuisasti. Ensimmäiselle luokalle mentyään Susanna Rahkamo sai oikeanlaiset luistimet ja harrastus muuttui vakavaksi harjoitteluksi ja johti lopulta jäätanssin Euroopan mestaruuteen yhdessä Petri Kokon kanssa vuonna 1995.

Susanna Rahkamon isä, poliitikko ja yleisurheilumies Kari Rahkamo kiikutti muista kiireistään huolimatta tyttärensä varhain joka aamu harjoituksiin ja huolehti siitä, että harrastus ei päässyt lopahtamaan.

Isä oli ihana! Eräässäkin kilpailussa kaatuilin koko ajan, mutta isä tuumasi vaan lohduttavasti, että toi sun vauhtisi on kyllä kehittynyt kovasti!

Menestyksekäs kilpaura vaihtui lopulta ammattilaisuraksi ja Petri Kokko kilpapartnerista aviomieheksi. Liikunta on edelleen Susanna Rahkamolle tärkeää mutta jäätanssi ei kuulu enää hänen vapaa-aikaansa.

Vuosikausia ulkomailla harjoitellut, kilpaillut ja näytöksissä esiintynyt Susanna Rahkamo on kiireinen nainen, joka toimii mm Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana ja viime elokuusta alkaen Euroopan Olympiakomiteoiden valiokunnan puheenjohtajana. Rahkamo työskentelee myös yrityskonsulttina ja valmistelee parhaillaan Aalto-yliopiostossa väitöskirjaa luovuuden johtamisesta.

Kommentit