Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat hip hopin vuoden 2014 eniten tienanneet

Talouslehti Forbes on listannut vuonna 2014 hip hopin suurimpia tuloja keränneet tähdet.

Hiphopin rikkaimpien listalle ei pääse pikkurahoilla. // Kuva: EPA / Justin Lane

14. Kendrick Lamar: 9 miljoonaa dollaria (noin 6,9 milj. euroa)

Vuonna 1987 syntynyt Kendrick Lamar ponnisti netistä hiphopin maailman tähdeksi. Hän ansaitsee ahkeralla keikkailulla. Lisäksi Kendrick Lamar on nähty muun muassa Beats by Dre -kuulokemerkin mainoskasvona.

Kendrick Lamar

13. Snoop Dogg: 10 miljoonaa dollaria (noin 7,7 milj. euroa)
Marihuanan katkuinen pitkän linjan räppäri Snoop Dogg on musiikin lisäksi monessa mukana. Snoopin ensimmäinen albumi Doggystyle julkaistiin jo vuonna 1993.

Blockfest 2014: Snoop Dogg // Kuva: Julius Konttinen

12. Pitbull 12 miljoonaa dollaria (noin 9,3 milj. euroa)
Kymmenisen vuotta musiikin parissa työskennellyt Pitbull lainaa muiden räppäreiden tapaan ahkerasti kasvojaan eri tuotteiden mainostamiseen. Kaljupään kasvoilla on mainostettu esimerkiksi valokuvakameroita ja virvoitusjuomia.

Pitbull Suvilahdessa kesäkuussa 2012 // Kuva: Iida Korhonen / YleX

11. Wiz Khalifa 13 miljoonaa dollaria (noin 10 milj. euroa)
27-vuotias Wiz Khalifa löi läpi Black and Yellow -singlellään vuonna 2010. Wiz on esiintynyt muun muassa tennarimerkki Conversen mainoskasvona. Wiz Khalifa on myös tunnettu marihuanan ystävänä.

Wiz Khalifa // Kuva: Hanne Kautto / YleX

10. Nicki Minaj: 14 miljoonaa dollaria (noin 10,8 milj. euroa)
Hiphopin äveriäiden listan ainoa nainen, Nicki Minaj on tunnettu musiikkinsa lisäksi myös American Idolin entisenä tuomarina. Minaj toimii muun muassa kosmetiikka- ja virvoitusjuoma-mannekiinina. Hänellä on myös oma alkoholijuomamerkki.

Nicki Minaj

9. Eminem 18 miljoonaa dollaria (noin 13,9 milj. euroa)
Pitkän linjan räppäri Eminem ei ole mainoskasvona tuotemerkkien mieleen, mutta miehellä on erittäin mittava tuotanto, joka tahkoaa hänelle edelleen rahaa. Eminemin tilipussi paisunee entisestään, kun mies aloittaa ensi vuonna kiertueen Rihannan kanssa.

Eminem // Kuva: EPA

8. Pharrell Williams: 22 miljoonaa dollaria (noin 17 milj. euroa)

Monessa sopassa keitetty Williams on tullut tunnetuksi ennen kaikkea biisintekijänä ja tuottajana. Tätä nykyä enemmän R’n’B:hen ja poppiin kallellaan olevalla muusikolla on myös kaksi omaa vaatemerkkiä.

Pharrell Williams

7. Lil Wayne: 23 miljoonaa dollaria (noin 17,8 milj. euroa)
Palkittu räppäri Lil Wayne on huhuillut lopettavansa oman musiikin tekemisen, mutta hän ei toistaiseksi ole osoittanut hidastamisen merkkejä. Rahaa miehelle tuo musiikin lisäksi tuore aluevaltaus urheilubisneksessä.

Lil Wayne // Kuva: Levy-yhtiö

6. Birdman: 24 miljoonaa dollaria (noin 18,6 milj. euroa)
Räppäri Birdman ei sooloartistina ole erityisen ahkera, mutta taloudellista turvaa hänelle tuo erittäin menestyksekäs levyfirma Cash Money Records, jolle levyttää esimerkiksi Nicki Minaj ja Drake.

Birdman // Kuva: Facebook.com/Birdman

5. Kanye West: 30 miljoonaa dollaria (noin 23,3 milj. euroa)
Kanye West pongahti julkisuuteen Roc-A-Fella Recordsin tuottajana, jonka jälkeen hän aloitteli menestyksekästä soolouraansa. West tunnetaan nykyään varmasti yhtä hyvin Kim Kardashianin aviomiehenä musiikkinsa ohella.

Kanye West // Kuva: Tomi Mikola

4. Macklemore & Ryan Lewis: 32 miljoonaa dollaria (noin 24,8 milj. euroa)
Seattlelaiskaksikko nousi maineeseen Trift Shop hitillään vuonna 2012. Duo keräsi neljä Grammy-palkintoa albumillaan The Heist, joka on turvottanut miesten pankkitilejä merkittävästi.

Macklemore & Ryan Lewis Grammy-gaalassa. // Kuva: PAUL BUCK/EPA

3. Drake: 33 miljoonaa dollaria (noin 25,6 milj. euroa)
Draken neljäs albumi Nothing Was The Same on myynyt noin neljä miljoonaa kappaletta. Menestyslevyn ja kiertueiden lisäksi rahaa Drakelle tuo sopimus Niken kanssa.

Kanadalainen hiphop-artisti Drake. // Kuva: EPA / Steve C. Mitchell

2. Jaettu toinen sija, Diddy: 60 miljoonaa dollaria (noin 46,5 milj. euroa)
Jo kaksi vuosikymmentä musiikin parissa työskennellyt Diddy on haluttu mainoskasvo eri tuotemerkeille. Miehen varakkuutta musiikin lisäksi kasvattaa oma, Sean Jean vaatemerkki.

Diddy Dirty Money // Kuva: https://www.facebook.com/Diddy

2. Jaettu toinen sija, Jay-Z: 60 miljoonaa dollaria (noin 46,5 milj. euroa)

Yli 50 miljoonaa levyä myynyt Jay-Z on julkaissut albumeja lähes vuosittain uransa alusta asti. Myös Jay-Z on mukana Roc-A-Fella Recordsissa. Hänellä on myös oma vaatemerkki ja useita tuotesponsoreita.

Jay Z

1. Dr. Dre 620 miljoonaa dollaria (noin 481 miljoonaa euroa)
Hiphopin ylivoimainen raharuhtinas on pääasiassa tuottajana tutuksi tullut Dr. Dre. Miehen valtava omaisuus selittyy sillä, että Apple osti miehen osittain omistaman Beats -yrityksen arviolta kolmella miljardilla dollarilla.

Dr. Dre // Kuva: EPA/CJ GUNTHER


Korjaus 25.9.2014, klo 11.15: juttuun lisätty tieto, että kyse on kuluvan verokauden tuloista.
Lue Forbesin juttu: Cash Kings 2014: The worlds highest-paid hip hop-acts

Lähteet: Forbes