Hyppää pääsisältöön

Teiniäidit 1 - saatiin tilalle jotain suurempaa

Ensimmäisen tuotantokauden teiniäidit
Ensimmäisen tuotantokauden teiniäidit Kuva: Yle/Laura Pohjavirta teiniäidit1

Teiniäidit - "saatiin tilalle jotain suurempaa" 1. kausi esitettiin 11.10.2012 alkaen

Raskaustesti näyttää plussaa ja ikää on 15-vuotta. Tytön pitäisi kertoa vanhemmilleen olevansa raskaana ja että omasta äidistä on tulossa mummo nelikymppisenä. ”Pitäisikö lapsen vai tekisikö abortin kuten poikaystävä haluaisi?”

Teiniäidit kertoo neljän nuoren äidin tarinan. Teya, Tanja, Sanna ja Sarita ovat kaikki tulleet äideiksi ala-ikäisinä. Myös jokaisen tytön vanhemmat ovat olleet abortin kannalla, mutta tytöt ovat päättäneet jatkaa raskauttaan.

Sarja alkaa 16-vuotiaan Teyan synnytyksellä. Synnytys käynnistettiin koska lapsen hapensaanti oli vaarassa. 16-vuotias Tanja puolestaan on pienen Oona-tytön äiti ja asuu yhdessä lapsen isän Jamin kanssa. Mutta miten yhteiselo ja perhe-elämä sujuvat jatkossa? Sarita on 17-vuotias Nicklas-pojan yksinhuoltajaäiti. Vauvasta huolimatta Sarita elää edelleen elämäänsä kuten moni nuori sinkkutyttö ja odottaa kovasti täysi-ikäiseksi tuloaan. Sanna on äideistä kokenein ja asuu kahdestaan 2-vuotiaan Emran-pojan kanssa. Lapsen huoltajuus ei ole yksinkertainen juttu, sillä nuoret vanhemmat ovat jo ehtineet erota. Sanna haluaisi lapsen kokonaan itselleen. Miten huoltajuuskysymys ratkeaa?

Ei ole helppoa olla yhtä aikaa itse murrosiässä ja pienen vauvan äitinä. Mistä rahaa shoppailuun kun pitää elättää kahta yhden sijaan? Kaverit menevät ulos perjantai-iltana, mihin saisi vauvan hoitoon että pääsisi itse mukaan viihteelle?

Jokainen päivä tuo jotain uutta. Impulsiivisuus, malttamattomuus ja nuoren tapa ja kyky käsitellä asioita vie tyttöjä mitä erilaisimpiin seikkailuihin ja tilanteisiin. Miten teiniäidit selviytyvät? Voiko teini olla hyvä äiti?

Kahdeksanosainen sarja Teiniäidit seuraa yhden vuoden ajan nuorten kasvua aikuisiksi ja äideiksi.

Teiniäidit 3. kausi tulossa syksyllä 2014

Kolmannessa kaudessa ovat mukana uudet tytöt ja myös yksi isä: Nea, Elina, Emilia, Laura ja Jussi. Sarja alkaa Yle Areenassa 4.10. ja TV2:ssa 6.10. klo 19.30 Lisätietoja sarjasta saat myös Facebookissa

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua