Hyppää pääsisältöön

Onko rikkaista meille jotain hyötyä?

Valkoisen valon sekakuoro esiintyy
Valkoisen valon sekakuoro esiintyy Valkoisen valon sekakuoro esiintyy Kuva: Yle/ Katri Henriksson valkoista valoa

Rikkaudesta ei oikein sovi puhua ja silti siitä puhuvat monet, ja usein. Johanna Korhonen tekee rikkaudesta asiallisia kysymyksiä ja hakee niihin asiallisia vastauksia. Siinä sivussa syntyy yksi humoristinen kantaatti.

Rikkain prosentti maailman ihmisistä omistaa lähdes puolet maailman kaikesta omaisuudesta.

Rikkaimmat 85 henkilöä omistavat saman verran kuin kolme ja puoli miljardia köyhintä ihmistä.

Nämä faktat ja monta muuta käyvät ilmi Johanna Korhosen toimittamasta ohjelmasta Valkoista valoa. Faktojen lisäksi ohjelmassa kuullaan musiikkia, jossa taistellaan tuulimyllyjä vastaan: Telemannin Don Quijottesta säveltämää musiikkia.

Niin, ja muutama muukin musiikillinen hetki koetaan. Valkoisen valon työryhmällä on nimittäin tapana laulaa ja esiintyä ohjelmissa. Se on kiehtovaa. Ja kiusallista. Ihan niin kuin rahasta puhuminen.

Kuuntele Valkoista valoa: Ken on heistä kaikkein rikkain.

Kommentit
 • Jyväskylä Sinfonia jatkaa esimerkillisesti aikamme musiikin taltioimista

  Jyväskylä Sinfonia jatkaa aikamme musiikin taltioimista

  Kapellimestari Ville Matvejeff on johdatellut Jyväskylä Sinfoniaa hyvinkin eri tyyppisistä taltioimisprojekteista toiseen. Yhdistävä tekijänä on ollut etenkin aikamme musiikkiin keskittyminen. Sama kunnioitettava linjanveto jatkuu edelleen, kun orkesterin uusimmalla julkaisulla kuullaan ranskalaisen Éric Tanguyn (s.

 • Fagerlundin kamarimusiikki soi luottomuusikoiden käsissä iskevästi

  Fagerlundin kamarimusiikki soi luottomuusikoiden käsissä isk

  Säveltäjä Sebastian Fagerlundin (s. 1972) tuotannon ikuistaminen jatkuu. Tällä kertaa suurille kokoonpanoille laadittujen teosten sijaan huomio keskittyy kamarimusiikkiin. Nyt kuultavat kuusi teosta ovat valmistuneet vuosien 2007-2013 välisenä aikana.

 • Bartókin synteesi-hitit soivat nautittavasti

  Bartókin synteesi-hitit soivat nautittavasti

  Kapellimestari Susanna Mälkki ja Helsingin kaupunginorkesterin edellisellä julkaisulla Béla Bartókin pianokonserton kytkynä soi pirteästi Ravel ja aikamme musiikki. Nyt ollaan liikkeellä taas täys-Bartók-paketilla. Bartók-matkailu on muutamalla aiemmalla julkaisulla keskittynyt säveltäjän varhaistuotantoon.

 • Aili Järvelä ja Sointi Jazz Orchestra - hyvän mielen sointeja raikkaalla otteella

  Aili Järvelän hyvän mielen sointeja

  Aili Järvelä (s. 1985) on tullut tutuksi laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana, Järvelän pelimannina sekä freelance-muusikkona useista eri yhtyeistä ja yhteyksistä. Sointi Jazz Orchestra on vuonna 2013 toimintansa aloittanut nuorista ammattimuusikoista koostuva yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii yhtyeen perustanut Rasmus Soini.