Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Siltala Bros.

Siltanen Bros. // Kuva: YleX Kellari

Siltala Bros. on Oulusta lähtöisin oleva veljeskaksikko, jonka tavoitteena on levittää musiikin ilosanomaa ympäri Suomen omalaatuisella otteellaan. Yhdessä veljekset ovat tehneet hiphop-musiikkia jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta vihdoin he päättivät lyödä kovat päänsä yhteen ja luoda uuden konseptin, joka ei tunne musiikillisia rajoja.

Veljesten ensimmäinen "sinkkulohkaisu" kantaa nimeään Routapaikasta ja se on alkuperältään Sielunpyssy-yhtyeen käsialaa jo vuodelta 2007. Kappaleessa sanoittajan sekä solistin roolissa toimii Ville Bro ja uuden, kepeän sovituksen on taiteillut Bro Pete, joka toimii uudella versiolla myös taustalaulajana. Routa on jo ovella, joten poistutaan ihmiset routapaikasta, vielä, kun keretään!

Kotipaikkakunta: Oulu

Musiikkityyli: pop

Perustamisvuosi: 2014

Kokoonpano: Ville Bro (alias Refu). Bro Pete (alias P.Siltala)

YleX kommentoi

Tykkäämme:

Siltalan veljeksillä on miellyttävä laulusoundi ja biisissä on letkeä tunnelma, joka sopii varmasti kesähelteiden fiilistelyyn, mutta tuo toki lämpöä syksyn viimaankin. Biisi on kuin rennompi ja hitusen tyylikkäämpi versio Valvomon Mikä kesä -hitistä, mutta tuo mieleen haitarisoundeillaan myös Elokuun.

Vielä odotamme:

Kaksikko kuvailee musiikkiaan popiksi ja rapsouliksi. Jälkimmäinen ei ainakaan tästä biisistä erottunut, joten rap-vaikutteita jäämme vielä ehdottomasti odottamaan. Musiikista löytyy vahvoja tanssilava-vaikutteita, joten jos musiikin haluaa viedä urbaanimpaan suuntaan, täytyy se tehdä harkiten.

Kristallipallo:

Voisimme kuvitella kaksikon fiittailevan jonkun suomalaisen räppärin kesähitillä ja olevan kesähäiden toivotuin yllätysesiintyjä. Mielenkiinnolla odotamme herroilta lisää biisejä ja oman tyylin hioutumista lopulliseen muotoonsa.