Hyppää pääsisältöön

Teiniäidit 2 - yhä raskaampana

Toisen kauden teiniäidit
Toisen kauden teiniäidit Kuva: Laura Pohjavirta/Yle teiniäidit

Teiniäidit - yhä raskaampana 2. kausi esitettiin 18.11.2013 alkaen

Teiniäidit 2. tuotantokausi
Teiniäidit 2. tuotantokausi Teiniäidit 2. tuotantokausi Kuva: Yle/Laura Pohjavirta teiniäidit2

Toisella tuotantokaudella on otettu huomioon erityisesti katsojien toiveet. Mukana on kaksi viime kaudelta tuttua äitiä, turkulaiset serkukset Sanna ja Sarita sekä heidän poikansa Emran ja Nicklas. Katsojat toivoivat sarjaan myös uusia äitejä, joten uusissa jaksoissa seurataan lisäksi keravalaisen Demin ja ruoveteläisen Roosan elämää.

Toisen kauden ensimmäinen jakso alkaa dramaattisesti 18-vuotiaan Roosan raskauden kontrollikäynnillä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Vaikka Roosa onkin tietoinen vauvansa poikkeavuudesta, kaikki ei mene niin kuin Roosa oli ajatellut, ja jakso päättyy sangen jännittäviin tunnelmiin. Sarjan aikana Roosa joutuu kamppailemaan oman yksinäisyytensä kanssa, kun Roosan hyvä ystävä kuolee yllättäen. Ihan itsestään selvää ei ole sekään, kuka on Roosan lapsen isä.

Demi on saanut Viima-poikansa 17-vuotiaana. Hän on kirjoittanut raskausajastaan ja teiniäitiydestään suosittua ”Kiljuva pikkunälkä” -blogia ja on siksi jo valmiiksi tuttu monille katsojille. Lapsen syntymä muutti Demin elämässä kaiken. Lukio jäi kesken ja parisuhde lapsen isän, Ilkan, kanssa muuttui aiempaa riitaisammaksi. Nuori perhe muutti yhteen vauvan synnyttyä ja opettelee yhä elämään arkea vauvan kanssa. Demin äiti on korvaamaton osa nuoren perheen tukiverkostoa, vaikka välillä yhteenotoilta ei voidakaan välttyä.

20-vuotias Sanna muuttaa uuteen asuntoon ja toivoo, että elämä jo kolmevuotiaan Emranin kanssa kahdestaan olisi vihdoin rauhallista. Sannan tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvät: koulu loppuun ja sen jälkeen toiveiden ammattiin. Tämä kaikki ei kuitenkaan ole enää itsestään selvää, kun matkaan tuleekin mutkia. Sanna on päättänyt pärjätä, vaikka välillä tuntuukin että koulu, kahden työn tekeminen ja Emranin hoitaminen käyvät yli nuoren äidin voimien.

19-vuotiaan Saritan vauhti tuntuu sarjan myötä vain kiihtyvän. Sarita kamppailee synnytyksen jälkeisen masennuksen kanssa yhä. Ei ole helppoa saada omaa elämää ja mieltä järjestykseen. Saritan Nicklas-poika on vaativa, ja välillä Saritasta tuntuukin, ettei hän enää jaksa. Uusi työ antaa iloa elämään, vaikkei se ehkä joka tytön tai äidin toiveammatti olekaan. Sarjan edetessä Saritan vastoinkäymiset vain kasvavat. Pystyykö Sarita elämään vastuullista elämää lapsen kanssa?

Toinen kausi on katsottavissa Elävässä Arkistossa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua