Hyppää pääsisältöön

Kirje äidille

Puoli seitsemän: Kirje äidille
Mitä sinä kirjoittaisit äidillesi? Puoli seitsemän: Kirje äidille Kuva: Yle / Riikka Kurki kirje

Mitä ei koskaan tullut sanotuksi? Ymmärsitkö äitiäsi tai isääsi vasta, kun sinusta itsestäsi tuli vanhempi? Minkä erityisesti muistat ja mistä olet kiitollinen? Kirjoita kirje äidillesi tai isällesi. Kirje voi olla lyhyt tai pitkä – muodoltaan kuva, twiitti tai blogipostaus.

Terapiassa käytetään yhtenä menetelmänä kirjoittamista: päiväkirjan pitämistä tai kirjeen kirjoittamista. Terapiassa kirjoitettua kirjettä ei ole tarkoitus lähettää, joten siinä voi puhua asioista, joista ei koskaan puhuta.

Yksi suosituimmista on kirje äidille.

Mitä ei koskaan tullut sanottua? Mitä haluaisit sanoa isällesi, jota et koskaan tavannut?

Ps:n Vauvaviikon päätteeksi haastamme sinut miettimään omaa suhdettasi vanhempiisi. Meillä kaikilla on juuret, vaikka teemmekin omat valintamme elämässämme.

Mistä olet kiitollinen? Minkä taas olisit halunnut hänen tekevän toisin? Ymmärsitkö äitiäsi vasta, kun sinusta itsestä tuli pienen ihmisen vanhempi?

Vai menetitkö vanhempasi ehtimättä keskustella heidän kanssaan mieltäsi painaneista asioista? Mitä sanoisit hänelle nyt?

Kirje äidille: Hei, hei mutsi
Kirje äidille: Hei, hei mutsi Kuva: Yle / Riikka Kurki hei hei mutsi

Kirjoita kirje äidillesi tai isällesi

Tartu haasteeseen ja kirjoita kirje!

Mikäli haluat kirjeesti osaksi koostettamme, jaa tekstisi verkossa hashtagilla #kirjeäidille tai #kirjeisälle.

Voit myös kirjoittaa aiheesta blogissasi, kuten Suomen suosituin vanhemmusbloggaaja Katja Lahti teki blogissaan Project Mama:

Äitiys ei ole mikään oikotie suurempaan ymmärryksen tasoon, mutta yhden asian se tekee. Sinut minä olen alkanut nähdä myös ihmisenä. Ehkä minutkin jonain päivänä nähdään, hän kirjoittaa edesmenneelle äidilleen.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän