Hyppää pääsisältöön

Laulavia veljeksiä, Jouni ja Petri Bäckströmiä, innostaa ooppera ja komiikka

Petri Bäckström, Jouni Bäckström
Veljekset Jouni ja Petri Bäckström. Petri Bäckström, Jouni Bäckström Kuva: Riikka Holopainen/Yle jouni bäckström

Ammattimuusikkona työskennellyt isä korosti pojilleen koulutuksen merkitystä, ja musiikillista oppia Bäckströmit ovat saaneet niin puupuhaltimien kuin bändi- ja afrokuubalaisten soitinten kautta. Lavakokemusta Jouni ja Petri ovat puolestaan hankkineet aiemman harrastuksensa, kilpatanssin, kautta. Veljesten tie vei klassisen laulun pariin, ja tällä hetkellä molemmat työskentelevät free lance –taiteilijoina.

Jouni on opiskellut myös fyysistä komiikkaa ja klovneriaa. Kun veljeksille tarjoutui mahdollisuus tehdä yhteistyötä Spymonkey –ryhmän kanssa, syntyi pitkään mielessä muhinut esitys Fabulous Bäckström Brothers, joka kertoo oopperan ja komiikan keinoin laulajaveljesten suhteesta. Tämän lisäksi molemmat työskentelevät Kansallisoopperassa, Petri laulaa Figaron häissä Don Basiliota ja Jouni Boris Godunovin kuorossa. Vapaa-ajallaan Jouni viihtyy jalkapallokentällä ja Petri nauttii neulomisesta.

Katso suorana Kantapöydän jatkot yle.fi/klassinen ke 1.10. klo 15.30 ja kuuntele Yle Radio 1 pe 3.10. klo 14. Toimittajina ovat Inari Tilli ja Timo Asikainen. - Ehdota vieraita Kantapöydän jatkoille.

Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydän jatkoilla

Toimittajamme saavat keskiviikkoisin Kantapöydän jatkokahville aina kaksi vierasta, jotka tuntevat toisensa entuudestaan ja joista ainakin toinen tulee klassisen musiikin maailmasta. Jatkojen vieraat ovat tottuneet tekemään taidetta ja musiikkia yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa. Heille on tuttua kuunnella itseään ja omaa ääntään moniäänisyyden keskellä, osana yhteistä taideteosta, soivaa kokonaisuutta. Vieraat voivat tulla samasta taiteilijaryhmästä, samasta tuotannosta, orkesterista, kuorosta tai yhtyeestä. He voivat olla työpari tai opettaja ja oppilas. Tai he voivat olla sukulaisia, perheenjäseniä, pariskunta, vanhempi ja lapsi, sisko ja sen veli.

Enneagrammi-persoonallisuustesti

Millaisia persoonallisuuksia Kantapöydän vieraat ajattelevat olevansa? Miten he kuvaavat itseään ja arvioivat vuorovaikutustaitojaan? Miten vieraat näkevät toisensa? Entä mitä Enneagrammi-persoonallisuustesti paljastaa heistä? Ja miten he suhtautuvat testin tulokseen? Muuttuuko ihminen, ja mihin suuntaan?

Haluatko tietää oman persoonallisuustyyppisi? Tee testi!

Siirry tästä Elämäntaidon valmennusakatemian enneagrammi-testiin.
Siirry tästä Enneagrammi Akatemian enneagrammi-testiin.

Katso & kuuntele Kantapöydän jatkot

Katso Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydässä suorana verkkolähetyksenä osoitteessa yle.fi/klassinen keskiviikkoisin klo 15.30 ja kuuntele Kantapöydän jatkot Yle Radio 1 perjantaisin klo 14.00.

Kommentit
 • Chiaroscuro-kvartetin karheat tulkinnat tekevät vaikutuksen

  Chiaroscuro-kvartetin karheat tulkinnat tekevät vaikutuksen

  Vuonna 2005 perustettu Chiaroscuro-kvartetti (Alina Ibragimova ja Pablo Hernán Benedí, viulu, Emilie Hörnlund, alttoviulu, Claire Thirion, sello) on aiemmilla äänitteillään viihtynyt pitkälti wieniläisklassisen ohjelmiston parissa.

 • Langgaardin haltioitunutta kamarimusiikkia

  Langgaardin haltioitunutta kamarimusiikkia

  Rued Langgaardin (1893–1952) massiivisessa yli 400 teosta käsittävässä tuotannosta riittää halukkaille pöyhittävää vielä pitkäksi aikaa.

 • Tuttua ja tuntemattomampaa Coplandia

  Tuttua ja tuntemattomampaa Coplandia

  BBC:n filharmonisen orkesterin sekä kapellimestari John Wilsonin yhteistyö Aaron Coplandin (1900–1990) verraten laajan orkesterituotannon parissa jatkuu. Neljännessä julkaisussa huomio keskittyy erityisesti säveltäjän lähes neljänkymmenen minuutin kestoiseen kolmanteen sinfoniaan.

 • Olsenin laulusarjassa on vilpittömyyttä

  Olsenin laulusarjassa on vilpittömyyttä

  Tanskalainen säveltäjä ja etnomusikologi Poul Rovsing Olsen (1922–1982) aloitti tyylillisesti aikansa hengessä kaksitoistasävelisyydellä, mutta pyrkimys ilmaisun selkeyteen ja helpompaan omaksuttavuuteen johti siitä luopumiseen 60-luvulla.