Hyppää pääsisältöön

Laulavia veljeksiä, Jouni ja Petri Bäckströmiä, innostaa ooppera ja komiikka

Petri Bäckström, Jouni Bäckström
Veljekset Jouni ja Petri Bäckström. Petri Bäckström, Jouni Bäckström Kuva: Riikka Holopainen/Yle jouni bäckström

Ammattimuusikkona työskennellyt isä korosti pojilleen koulutuksen merkitystä, ja musiikillista oppia Bäckströmit ovat saaneet niin puupuhaltimien kuin bändi- ja afrokuubalaisten soitinten kautta. Lavakokemusta Jouni ja Petri ovat puolestaan hankkineet aiemman harrastuksensa, kilpatanssin, kautta. Veljesten tie vei klassisen laulun pariin, ja tällä hetkellä molemmat työskentelevät free lance –taiteilijoina.

Jouni on opiskellut myös fyysistä komiikkaa ja klovneriaa. Kun veljeksille tarjoutui mahdollisuus tehdä yhteistyötä Spymonkey –ryhmän kanssa, syntyi pitkään mielessä muhinut esitys Fabulous Bäckström Brothers, joka kertoo oopperan ja komiikan keinoin laulajaveljesten suhteesta. Tämän lisäksi molemmat työskentelevät Kansallisoopperassa, Petri laulaa Figaron häissä Don Basiliota ja Jouni Boris Godunovin kuorossa. Vapaa-ajallaan Jouni viihtyy jalkapallokentällä ja Petri nauttii neulomisesta.

Katso suorana Kantapöydän jatkot yle.fi/klassinen ke 1.10. klo 15.30 ja kuuntele Yle Radio 1 pe 3.10. klo 14. Toimittajina ovat Inari Tilli ja Timo Asikainen. - Ehdota vieraita Kantapöydän jatkoille.

Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydän jatkoilla

Toimittajamme saavat keskiviikkoisin Kantapöydän jatkokahville aina kaksi vierasta, jotka tuntevat toisensa entuudestaan ja joista ainakin toinen tulee klassisen musiikin maailmasta. Jatkojen vieraat ovat tottuneet tekemään taidetta ja musiikkia yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa. Heille on tuttua kuunnella itseään ja omaa ääntään moniäänisyyden keskellä, osana yhteistä taideteosta, soivaa kokonaisuutta. Vieraat voivat tulla samasta taiteilijaryhmästä, samasta tuotannosta, orkesterista, kuorosta tai yhtyeestä. He voivat olla työpari tai opettaja ja oppilas. Tai he voivat olla sukulaisia, perheenjäseniä, pariskunta, vanhempi ja lapsi, sisko ja sen veli.

Enneagrammi-persoonallisuustesti

Millaisia persoonallisuuksia Kantapöydän vieraat ajattelevat olevansa? Miten he kuvaavat itseään ja arvioivat vuorovaikutustaitojaan? Miten vieraat näkevät toisensa? Entä mitä Enneagrammi-persoonallisuustesti paljastaa heistä? Ja miten he suhtautuvat testin tulokseen? Muuttuuko ihminen, ja mihin suuntaan?

Haluatko tietää oman persoonallisuustyyppisi? Tee testi!

Siirry tästä Elämäntaidon valmennusakatemian enneagrammi-testiin.
Siirry tästä Enneagrammi Akatemian enneagrammi-testiin.

Katso & kuuntele Kantapöydän jatkot

Katso Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydässä suorana verkkolähetyksenä osoitteessa yle.fi/klassinen keskiviikkoisin klo 15.30 ja kuuntele Kantapöydän jatkot Yle Radio 1 perjantaisin klo 14.00.

 • KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  Äänitysprojektien toteuttaminen pandemiaolosuhteissa ei useimmiten ole ihan suoraviivainen prosessi. Tämän sai omakohtaisesti todeta myös 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Lykkäyksistä huolimatta saatiin ensimmäinen julkaisu uuden taiteellisen johtajan viulisti Malin Bromanin kanssa tehtyä.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.