Hyppää pääsisältöön

Perhepeti vai oma sänky – kumpi voitti?

Puoli seitsemän Päivän kysymys
Puoli seitsemän Päivän kysymys oma sänky perhepeti puoli seitsemän päivän kysymys

Puoli seiskan vauvaviiikolla kysyttiin torstaina, olisiko lasten parempi nukkua omassa sängyssä vai vanhempiensa kanssa yhdessä niin kutsutussa perhepedissä. Omaa sänkyä kannatti 55 prosenttia vastaajista, kun taas perhepedin puoleen kallistui 45 prosenttia.

Kysymyksen yhteydessä oli mahdollista perustella valintaansa, ja kommenteissa valintaansa puolustivat enemmän perhepedin kannattajat. Yhteistä sänkyä perusteltiin muun muassa vetoamalla ihmisten luontaiseen tarpeeseen nukkua laumana. Perhepeti nähtiin myös reilumpana lasta kohtaan.

Aikuiset saa nukkua vierettäin turvallisesti pimeässä yöllä, ja pieni lapsi saa pelätä aivan yksin, se on uskomatonta, mutta totta.

Paremmilla unilla valintaansa puolustivat niin perhepetiläiset kuin oman sängyn kannattajatkin.

Vauvan kehityksen kannalta perhepeti on todella tärkeää.Se antaa lapselle turvaa jota oma sänky ei koskaan voi antaa. Äidin ja vauvan REM-uni synkronisoituu, niin että äiti voi hoitaa kummankaan heräämättä. Äiti voi herätä levänneenä kun ei tarvitse koko yötä ravata lastenhuoneen väliä.

Ehdottomasti omat sängyt. Selkä menee siinä pomppulinnassa:)

Moni kannatti perhepetiä siihen saakka, kun lapsi on rintaruokinnassa – näin äidin ei tarvitse pomppia sänkyjen väliä, kun lapsi on käden ulottuvilla.

Monessa omaa sänkyä puolustavassa viestissä vedottiin vanhempien oikeuteen seksielämään. Tähän syöttiin ei perhepetiläisten ryhmässä tartuttu, koska seksiä voi harrastaa muuallakin.

Mutta kukin tyylillään, kunhan vaan kaikki nukkujat ovat tyytyväisiä ja uni maistuu.

Päivän kysymys: Perhepeti vai oma sänky?
Tutustu myös: Kotihoito vai päivähoito - kumpi voitti?

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän