Hyppää pääsisältöön

Pullo vai tissi - kumpi voitti?

Puoli seitsemän Päivän kysymys
Puoli seitsemän Päivän kysymys tissi pullo puoli seitsemän päivän kysymys

Puoli seiskan vauvaviikolla puntaroitiin perjantaina pullon ja tissin välillä. Kyse oli tietysti vauvan ruokintaan liittyvästä teemasta.

Kommenteissa tissin ylivoimainen suosio näkyi selvästi, 92 % äänesti sen puolesta ja vain 8% pullon. Tissin paremmuutta perusteltiin luonnollisuudella, helppoudella ja rintamaidon tuomalla vastustuskyvyllä.

Tissi, aina sopivan lämmintä, aina mukana :) Helppoa mutta helkutin sitovaa hommaa!

Haittapuolena rintaruokinnassa mainittiinkin juuri sen sitovuus. Äiti on imetyksen ajan sidoksissa ruokinta-aikoihin, tai vähintään hänen täytyy pumpata maitoa valmiiksi pulloon, jos vauva on täysimetyksellä. Isästä ei ole apua yöllä, koska hänen rintarauhasensa eivät kelpaa vauvan ruokkimiseen.

Useat naiset suhtautuvat imettämiseen kunnia-asiana. Jos imettäminen ei syystä tai toisesta onnistu, moni kokee epäonnistuneensa. Imettävät äidit kannustavat alkuhankaluuksista kärsiviä äitejä pyytämään apua ja jatkamaan vaan sitkeästi yrittämistä, mutta aina sekään ei auta.

Itse olisin valinnut tissin, vauva ei vaan jaksanut siitä syödä. 3kk lypsämisen jälkeen jäi pullo ja korvikkeet. Pettynyt olo itseen kun en onnistunut imetyksessä.

Viiden lapsen äiti kannustaakin tuoreita äitejä suhtautumaan asiaan rennommin.

Älkää rakkaat, nuoret äidit ottako pulttia imettämisestä -sen asian voi hoitaa muutenkin. Sen sijaan antakaa lapsillenne aikaa ja rakkautta, sitä ei voi koskaan saada liikaa!

Päivän kysymys: pullo vai tissi?

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän