Hyppää pääsisältöön

13 asiaa, joita et tiennyt Breaking Bad -sarjasta

Breaking Bad on Internet Movie Databasen eli IMDb:n parhaaksi äänestetty sarja.

Breaking Bad // Kuva: EPA / Paul Buck

Huippusarja Braking Bad voitti vuoden 2014 Emmy-gaalassa eniten palkintopystejä. Breaking Bad voitti parhaan draamasarjan, parhaan draamasarjan miesnäyttelijän, parhaan mies- ja naissivuosan sekä parhaan draamasarjan käsikirjoituspalkinnot.

Seuraavia asioita et välttämättä tiennyt tunnetusta sarjasta.

1. Katsottuaan Breaking Badin viidennen tuotantokauden 14. jakson nimeltään Ozymandias, Game of Thrones -kirjailija George R.R. Martin sanoi päähahmo Walter Whiten olevan hirviömäisempi kuin kukaan Game of Thrones -hahmoista. Martin myös lupasi korjata asian uudessa kirjassaan.

Gif: giphy.com

2. Jesse Pinkmania näyttelevä Aaron Paul ei ole suorittanut ollenkaan näyttelijän opintoja. Redditin Ask Me Anything -tilaisuudessa hän kommentoi asiaa sanomalla ”Hei, teeskentele kuin olisit joku muu. Siinä kaikki mitä tarvitaan.” 

Gif: giphy.com

3. Sarjan huikean suosion vuoksi osa huumekauppiaista on alkanut brändätä valmistamaansa metamfetamiinia lisäämällä siihen sinistä värisävyä. 

4. Walter Whiteä näyttelevä Bryan Cranston oli Power Rangers -hahmo Twin Manin ääninäyttelijä. 

5. Bryan Cranstonia on oikeasti epäilty murhasta. Cranston työskenteli aikanaan Hawaiian Inn -hotellissa, jossa näyttelijällä ja hänen työkavereillaan oli huono suhde paikan kokki Peter Wongiin. Cranston ja muut vitsailivat Wongin tappamisella. Eräänä päivänä Wong löytyi murhattuna. Poliisi saapui työpaikalle ja kyseli, ketkä ovat puhuneet Wongin tappamisesta.

Cranston on myös sanonut lähes tappaneensa häntä piinanneen entisen naisystävänsä.

6. Sarjan luoja Vince Gilligan sekä osa sarjan käsikirjoittajista oli päättänyt tappaa Jesse Pinkmanin ensimmäisen kauden 9. jaksossa. Kirjoittajat menivät kuitenkin lakkoon ja ensimmäinen kausi typistyi vain seitsemän jakson mittaiseksi.

Gif: giphy.com

7. Skyler Whiteä näyttelevän Anna Gunnin mukaan Bryan Cranston itki 15 minuutin ajan sen jälkeen, kun kohtaus, jossa Crantonin hahmo Walter White antaa Jesse Pinkmanin naisystävnä Jane Margoliksen kuolla, oli kuvattu. 

8. Yhteensä 270 ihmistä kuolee sarjan aikana. BuzzFeed on tehnyt koosteen jokaisesta kuolemasta.

9. Bryan Cranston hankki viimeisen Breaking Bad -kauden kuvausten päätteeksi Breaking Bad -tatuoinnin sormensa sisäpintaan. 

10. Walt Juniorin perustama nettisivu savewalterwhite.com on oikeastikin olemassa. Sivun kautta ei kuitenkaan pysty tekemään lahjoituksia syöpäpotilas Whitelle.

11. Walt Juniorin näyttelijä RJ Mittellä on oikeastikin CP-vamma. Todellisuudessa CP-vamma on lievempi kuin sarjassa: hän joutui esimerkiksi opettelemaan kävelysauvojen kanssa kävelemisen sarjaa varten  

12. Gale Boetticherin karaokevideo löytyy YouTubesta. Thaimaalaisilla tekstityksillä.

13. Tältä Bryan Cranston näyttää Jesse Pinkmanina ja Aaron Paul Walter Whitenä. Tilanne on kuvattu sarjan henkilöstöjuhlissa.

Bryan Cranston as Jesse Pinkman and Aaron Paul as Walter White

Lue myös:

Frendien alkamisesta 20 vuotta – tiesitkö tätä suosikkisarjasta?

10 faktaa, jotka tulee tietää Orange Is The New Black -sarjasta

Älä lankea tähän Breaking Bad -vedätykseen

Lähteet: useita