Hyppää pääsisältöön

Hevitohtori: Tästä syystä suomalainen hevi menestyy Japanissa

Musiikkiviennin tutkija ja hevitohtoriksikin tituleerattu Toni-Matti Karjalainen vie suomalaista metallimusiikkia Japaniin.

Stam1na Japanissa.

Musiikin estetiikasta kiinnostunut hevitohtori Toni-Matti Karjalainen kertoo pari syytä siihen, miksi kotimainen hevi on suosittua Japanissa.

- Muun muassa Music Finland on panostanut Japaniin viime vuosina paljon. Sinne on viety Suomesta erityisesti hevibändejä. Japanissa on myös olemassa perinteet, koska suomalaiset bändit ovat käyneet siellä jo pitkään, Karjalainen sanoo YleX Etusivun haastattelussa.

Stam1na Japanissa.

Japanissa käyneisiin suomalaisbändeihin lukeutuvat muun muassa Children of Bodom, Sonata Arctica, Amorphis, Stam1na ja Mokoma.

- Suomalainen musiikki menee Japanissa hyvin läpi. Meillä on todella kova tekninen taso, mutta ei siellä kukaan isoja rahoja tee.

Kuuntele haastattelu alta.

Lue myös:

Suomalaisen musiikin festari Japanissa oli menestys: Sopimuksia tehtiin ja moshpitit heiluivat

Mokoma Japanin keikoistaan: Tuli selväksi, että siihen suuntaan kannattaa satsata

Mokoma esiintyy Tokiossa toukokuussa: Tässä sitä mennään valloittamaan Japania

Lähteet: YleX Etusivu

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.