Hyppää pääsisältöön

Mielensäpahoittaja on Suomen Golden Globe -ehdokas

Kotimaassa menestynyt mielensäpahoittaja ja sen tekijät ovat Suomen Golden Globe -ehdokkaat.

Dome Karukoski // Kuva: Alma Hätönen

Dome Karukosken Mielensäpahoittaja-elokuva on Suomen Golden Globe -ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan kilpailusarjaan. Dome Karukoski on asetettu lisäksi ehdolle parhaan ohjaajan kategoriaan sekä Antti Litja parhaaksi miespääosan näyttelijäksi. Säveltäjä Hilmar Örn Hilmarsson on asetettu ehdolle parhaasta elokuvamusiikista.

Elokuva ja sen tekijät ovat vasta asetettu ehdolle Suomesta kansainvälisten tekijöiden sarjaan. Lopulliset, Golden Globe -gaalassa ehdolla olevat tekijät päätetään myöhemmin.

Mielensäpahoittaja-elokuva ylitti juuri 200 000 kävijämäärän rajan. Elokuva on kerännyt tähän mennessä kaikilla kolmella esitysviikollaan yli 50 000 katsojaa. Viime viikonloppuna eli neljäntenä esitysviikonloppunaan Mielensäpahoittajan näki 26 169 henkilöä. Suuremmat vastaavan viikonlopun lukemat ovat saaneet aiemmin ainoastaan neljä elokuvaa; _Pahat pojat, Matti, Napapiirin sankari_t ja 21 tapaa pilata avioliitto.

- Olemme ällikällä lyötyjä siitä, että Mielensäpahoittajasta on tullut ilmiö. Erityisesti iloitsen siitä, että Dome Karukoski ja Antti Litja ovat ehdolla Golden Globen saajiksi, elokuvan tuottaja Markus Selin toteaa.

Katso elokuvan traileri alta.

Korjaus 13:33: Mielensäpahoittaja ja sen tekijät ovat Suomen ehdokkaita Golden Globe -gaalaan, eivät ehdolla palkintosarjoissa.