Hyppää pääsisältöön

Ulos luontoon

Ulos luontoon, Kimmo Ohtonen, Minna Pyykkö, yle tv1
Toimittaja Minna Pyykkö ja Kimmo Ohtonen ihmettelevät ja tutkivat suomalaista luontoa. Ulos luontoon, Kimmo Ohtonen, Minna Pyykkö, yle tv1 minna pyykkö

TV1 sunnuntaisin 21.8. - 25.9.2016 klo 18.15 - 18.45
Katsottavissa Yle Areenassa.

Suosittu sarja Ulos luontoon palaa ruutuun toisen tuotantokauden uusinnoin. Kotimaisen luonnon ihmeitä katsellaan kuuden jakson verran alkusyksyn sunnuntai-illoissa.

Sarjan juontavat tutut toimittajat Minna Pyykkö ja Kimmo Ohtonen. Kimmo Ohtosen uusi sarja Katoava Pohjola on luvassa marraskuussa.

Syyskauden jaksossa tutustutaan muun muassa kettuihin, hirviin, majaviin, petolintuihin ja lieroihin.

Teinit puijattava ulos luontoon

Sanotaan, että kettu on ovela. Oveluutta tarvitaan myös kun teinit puijataan älypuhelimien ääreltä ulos luontoon.

Sarjan aloitusjaksossa nähdään, kuinka nuorilta ja Kimmolta onnistuu ketun kuvaaminen Angelin kylässä ja Helsingissä.

Kyllä madolla nimi pitää olla

Ulos luontoon haluaa esitellä arkisia ja vähemmän arvostettuja lajeja, joista löytyy yllättäviä tietoja. Esimerkiksi änkyrimato on Suomen metsätaloudelle äärettömän hyödyllinen laji, sillä ilman matoja maasta ei kasva mitään.

Änkyrimadolle ei ole tarkkaa suomenkielistä nimeä. Minna ja Kimmo järjestävät sille viralliset nimenantojuhlat ja tallentavat erikoisen tapahtuman matojen maailmasta, jota tiettävästi kukaan tässä maailmassa ei ole ennen dokumentoinut.

Pelastetaan hirvisonnit!

Minna ja Kimmo haluavat lähettää tärkeän viestin kaikille suomalaisille: suojellaan hirviä, Suomen ja koko Pohjolan suurinta eläintä.

Hirvisonnien tila on Suomessa hälyttävä. Vahvimmat ja suurimmat yksilöt on metsästetty loppuun ja sillä on seurauksensa. Suomen hirvikanta heikkenee ja kääpiöityy.

Minna ja Kimmo opettelevat hirvikuiskaajiksi ja käynnistävät suojelukampanjan. Kampanjassa on suuret haasteensa, mutta helpottuuko se, jos mukaan saadaan houkuteltua tunnettu henkilö tarttuvalla sanomalla.

Sarja on edellisen kerran esitetty TV1:ssä syksyllä 2014.

Kommentit