Hyppää pääsisältöön

Viikon Kellaribändi The Shangri Blahs: Turha kuvitella menestystä näillä kilometreillä

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on The Shangri Blahs.

The Shangri Blahs

Viikon parhaaksi Kellaribändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat tällä viikolla The Shangri Blahs-yhtyeen seuraavin sanoin:

Tarttuvaa, konstailematonta ja melodista suomipunkkia, jolla juuret syvällä sen syntysijoilla 70-luvun lopussa. Kertosäe sekä kitaramelodia jää päähän lähes välittömästi soimaan!

Milloin ja miten aloititte musan tekemisen?

- Kaikilla paitsi Martilla on ollut bändejä jo ennen tätä. Magnum löytyi toiseen kitaraan pari vuotta sitten ihan perinteisellä bändi hakee soittajaa -ilmoituksella.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Edellinen EP päätyi amerikkalaisen Maximum Rock'n'Roll -zinen toimittajan Kenny Kaosin kuukauden TOP10-listalle. Se lämmitti.

Paljonko olette keikkailleet ja minkälainen live-bändi olette?

- Varmaan joku nelisenkymmentä keikkaa tehty. Livebändinä kiihottunut ja lyhytkestoinen.

Mihin tähtäätte, onko musiikki vain harrastus vai haluatteko siitä ammatin?

- Tähdätään siihen, että tehtäis parempia biisejä! Ei näillä kilometreillä kukaan enää kuvittele, että tällä remellyksellä joskus vuokria tai
vastikkeita maksaisi.

The Shangri Blahs - Sä et Markku tiedä kaikkee from STOP MAKING SENSE BLOG on Vimeo.

Ketkä ovat esikuvianne?

- Martin Luther King Jr., Cisse Häkkinen ja Algoth Niska.

Onko sanoituksilla tärkeä rooli? Onko kielellä suuri merkitys?

- On niillä meille itsellemme tärkeä rooli. Kaikki meistä tekee sanoituksia, jotkut on enemmän tarinankertojia ja toiset taas tavoittelee ehkä useammin jotain fiilistä. Tiedä sitten minkä verran niitä kukaan muu kuuntelee. Kielellä ei sinänsä ole mitään merkitystä, ei me olla koskaan tehty mitään periaatepäätöksiä siitä.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti?

- Musiikilliset esikuvat nyt on varmaan niitä perinteisiä Ratsiasta Ramonesiin, mutta täällä kulmillakin on aivan helvetin hyviä bändejä, joiden kanssa on ollut ilo päästä soittamaan. Esim. The Spoonshiners, jota ei turhaan sanota Suomen Hüsker Düksi. Mieletöntä musaa ja valtavan rakastettavia miehiä. Laittakaa joku nyt herranjumala niiden LP pihalle. Lasten hautausmaa on uusi bändi Kouvolasta. Kauniimpaa ja melankolisempaa kamaa saa hakea. Joulukuussa ollaan samalla keikalla ja on siistiä nähdä ne livenä. Kouvolalaisilla on muutenkin hyvä henki. He ovat järjestäen rentoa, asiallista ja ennen kaikkea vieraanvaraista sakkia. Räjäyttäjät-yhtyeen laulajan Jukka Nousiaisen soololevy Huonoa seuraa on varmaan paras kotimainen julkaisu vuonna 2014. Ja inspiroi se tässäkin bändissä soittaminen, että kai se on joku itseään vahvistava feedback-inspiraatio sitten.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

- Naurattaa.

The Shangri Blahs Facebookissa ja Bandcampissa.