Hyppää pääsisältöön

Kiusaaminen puhuttaa A2:n teemaillassa

Kuvassa näyttelijä Akseli Manninen
Kuvassa näyttelijä Akseli Manninen, Avoin tarina, osa 3: Aika paha. Kuvassa näyttelijä Akseli Manninen nuoret,koulu,kiusaaminen

Ajankohtaisen kakkosen seuraavan keskusteluillan aiheena on koulukiusaaminen. Katso ja osallistu keskusteluun!

Tietolaatikko

 • Kiusaamisesta keskustellaan Ajankohtaisen kakkosen koulukiusaamisillassa tiistaina 7.10. klo 21.
 • Osallistu keskusteluun osoitteessa yle.fi/a2ilta.
 • Voit osallistua myös Twitterissä, #a2ilta

Kaksituntisen suoran televisiokeskustelun tavoitteena on etsiä mahdollisimman konkreettisia keinoja kiusaamisen kuriin saamiseksi: Mitä itse kukin voi tehdä?

 • Mitä ope voi tehdä?
 • Mitä vanhempi voi tehdä?
 • Mitä kiusaaja voi tehdä?
 • Mitä kiusattu voi tehdä?
 • Mitä sivustakastoja voi tehdä?

Osallistu keskusteluun osoitteessa yle.fi/a2ilta. Voit osallistua myös Twitterissä, #a2ilta

Opetussuunnitelma uudistuu - voiko sillä vaikuttaa kiusaamiseen?

Lisää kiusaamisesta 

Räppäri Cheek vieraili vuonna 2011 entisessä koulussaan Launeen yläasteella Lahdessa pohtimassa nuorten kanssa väkivaltaa. Ajatuksista muotoiltiin yhteisvoimin väkivallan vastainen räp.

Elävä arkisto: Cheek vieraili entisessä koulussaan

Kivan koulun leiri 

3-osaisessa sarjassa ryhmä oppilaita ja opettajia kokoontuu leirille harjoittelemaan toimintatapoja, joilla koulusta saataisiin kivempi paikka.

Kivan koulun leiri

Ehdotuksia kiusaamisen ehkäisemiseksi

Koulukiusaamisen seuraukset voivat olla kauaskantoisia. Kysyimme lukijoiltamme, miten kiusaamista voisi ehkäistä. Monen vastaajan mielestä kiusaamisen ehkäiseminen pitäisi ottaa huomioon jo opetusohjelmassa.

Miten kiusaamista voisi ehkäistä?

Avoin tarina: tarinoita erilaisuudesta

Avoin tarina perustuu  peruskoululaisille järjestettyyn kirjoituskampanjaan, jonka aiheena olivat tarinat suvaitsevaisuudesta – tarinat näkyvästä tai näkymättömästä monenlaisuudesta ja erilaisuudesta. Monet tarinat kertoivat kiusaamisesta.

Avoin tarina

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Testaa sananvapauden rajoja – mitä netissä saa sanoa?

  Mitä netissä oikeasti saa sanoa?

  Missä menee asiattomuuden ja laittomuuden raja? Mitä netissä saa sanoa ja minkälaisten viestien jälkeen alkaa tulla nettipoliiseilta yhteydenottoja? Tee Yle Oppimisen testi ja tsekkaa miten hyvin sinulla on sananvapauden rajat hallussa. Nettipoliisi, vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen kommentoi internetistä lainattujen kirjoitusten laillisuutta.

 • Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä

  Suosittelualgoritmit pitävät sinut kuplassa

  Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä Oletko huomannut että törmäät jatkuvasti samojen ihmisten juttuihin somessa? Näetkö netissä useimmiten mielipiteitä, joista olet samaa mieltä? Jos kuulostaa tutulta, niin olet luultavasti joutunut suosittelualgoritmien aiheuttamaan informaatiokuplaan.

 • Filosofia

  Filosofia on maailman vanhin tiede. Se opettaa ajattelemaan ja parantaa ongelmien ratkaisukykyä. Parhaimmillaan filosofia johtaa ihmisen ja maailman olemassaolon syvälliseen ymmärtämiseen.

 • Historia, Suomi

  Minkälainen maamme oli ennen? Tunnelmakuvia menneisyydestä. Historian havinaa. Tapahtumia asiantuntijoiden ja aikalaisten kertomana.

 • Historia, maailma

  Elämää, mysteereitä ja saavutuksia. Historiallisia tapahtumia, tappioita ja voittoja. Artikkelit perustuvat Ylen televisio- ja radio-ohjelmiin.

 • Suomalaiset juhlapäivät

  Juhlapäivät ovat kirkollisia, valtiollisia tai muuten vain vakiintuneita päiviä, joita juhlistetaan monin tavoin. Ne liittyvät usein uskontoon tai kansalliseen historiaan. Tutustu suomalaisiin juhlapäiviin, niiden historiaan ja merkitykseen.

 • Työelämä

  Apua ammatinvalintaan, yrittäjyyden MP3-kurssi.

 • Yhteiskunta

  Miksi demokratia on tärkeää?

  Miksi demokratia on tärkeää? Entä jos sinä saisit olla hetken vallan kahvassa?