Hyppää pääsisältöön

Michael Monroe The Voice of Finlandista: Tämä on noloa

The Voice of Finland -konkari Michael Monroe odottaa innokkaana uutta kautta. Hän pitää musiikkiohjelman tekemisestä paljon, vaikka siinä onkin yksi nolo piirre.

Michael Monroe Ruisrockissa // Kuva: Tomi Mikola

The Voice of Finland -musiikkiohjelma palaa ruutuun ensi keväänä. Tutuista tähtivalmentajista jatkaa vain Michael Monroe. Hänen kanssaan laulajakykyjä valmentavat tällä kertaa Redrama, Tarja Turunen ja Olli Lindholm.

Monroe on oppinut vuosien varrella ohjelmaa tehdessä, ettei formaattia kannata ottaa liian vakavasti. Häntä kuitenkin hieman nolottaa se, että esiintymisjärjestystä muutellaan editoidessa ja se saa valmentajat näyttämään välillä typeriltä.

- Aina se ei ole laulajasta kiinni, miksi en käänny. Voi olla, että tiimi on jo täynnä, mutta en saa sanoa sitä kameran edessä, Monroe kertoo YleX:lle.

Samasta syystä tähtivalmentajilla on aina samat vaatteet päällä. Monroen mukaan kauden alussa halutaan näyttää aina poikkeuksellisen hyviä laulajia ja oikeaa esiintymisjärjestystä muutetaan sen vuoksi. Voi siis käydä niin, että saman kappaleen esittää ensin melko hyvä laulaja ja myöhemmin aivan suvereeni talentti ja molemmat pääsevät jatkoon.

- Jengi voi ajatella silloin, että onko se Monroe ihan kuuro, muusikko sanoo.

Monroelle on tärkeää, että The Voice of Finlandissa ei haukuta laulajia, kuten joissakin muissa kykykilpailuissa tehdään.

- Jotkut diggaa alatyylin läpän heitosta, mutta mun mielestä se on väärin. Kenellekään ei saa sanoa niin, varsinkaan aloitteleville artisteille.

The Voice of Finland -ohjelmassa korostetaan sitä, että ääni ratkaisee ja valinnatkin tehdään näkemättä laulajaa. Monroe on kuitenkin sitä mieltä, että ulkomusiikillisilla asioilla on entistä suurempi rooli musiikkibisneksessä tänä päivänä.

- Nykyään musiikkibisneksessä musiikilla ei valitettavasti ole enää niin paljon tekemistä, music has no business in a music business. Ei se ole parempaan suuntaan menossa. Ihminen, joka ei osaa paljon laulaa, saadaan studiossa kuulostamaan autotunen avulla hyvältä. Jengiä pystyy fuulaamaan jonkin aikaa, mutta aitous tulee lopulta läpi. Olen aina ollut musiikki-ihminen, vaikka onhan tässä bisneksessä niitäkin, jotka haluavat vain rikastua.

Lue myös: Redrama The Voice of Finlandista: Haluan löytää sellaisen artistin kuin Kasmir

Lähteet: YleX