Hyppää pääsisältöön

Milloin kusi nousi hattuun, Toni Wirtanen?

YleX:n Milloin kusi nousi hattuun -juttusarjassa tunnetut persoonat kertovat hetkistä, jolloin suosio ja menestys nousivat hattuun. Tällä kertaa oman tarinansa kertoo Apulannan keulakuva Toni Wirtanen, joka tähdittää tänä syksynä suosittua Vain elämää -ohjelmaa.

Toni Wirtanen // Kuva: YleX / Tomi Mikola

Apulannan laulaja-kitaristi Toni Wirtanen on saavuttanut lähes kaiken, mitä Suomessa voi saavuttaa musiikin saralla. Apulannan albumeita on myyty yli 500 000 kappaletta ja bändin singleistä kaikkiaan 21 on noussut Suomen virallisen singlelistan ykköseksi. Yhtyeen kappaleet soivat tiuhaan radioissa ja Apulanta on edelleen jokakesäinen festarisuosikki.

Pahimmin menestys nousi Toni Wirtasella hattuun vuonna 1996, kun Apulannan kakkosalbumi Ehjä sai hienon vastaanoton ja nousi listakärkeen. Silloin bändin pitkä puurtaminen palkittiin suursuosiolla.

- Monen vuoden todella indie-henkisen punk-puurtamisen jälkeen pääsimme ensimmäisen kerran Suomen isoimmille lavoille soittamaan, oli rokkistara-meininkiä, kiljuvia tyttöjä ja rahaa. Meillä ei ollut koskaan aiemmin ollut minkäänlaisia rahoja. Se oli iso elämänmuutos. Toinen levy myi tosi hyvin ja meni listojen kärkiin. Siitä alkoi kusihattuhommat. Olin aika mulkku silloin, mutta ei sitä kauaa kestänyt, Wirtanen kertoo YleX:lle.

Rokkari osaa nykyään nauraa entiselle käytökselleen. Räikeimmät muistot liittyvät festarikukkoiluun.

- Mulla oli aina aurinkolasit päässä. Esimerkiksi Provinssirockissa vaadin aina erikoiskohtelua. Mun piti päästä Jack Daniels -pullo kädessä alueelle, vaikka muut eivät päässeet. Olin katsonut kuvista, että rokkitähdet juovat Jackia aurinkolasit päässä ja näin toimin ja se onnistui. Ilmoitin vaan, että olen Toni Wirtanen ja meininki on tämä. Hämmästyksekseni se onnistui.

Wirtasen mielestä siinä ei ole edelleenkään mitään väärää, että rokkitähdellä nousee neste hattuun. Hän pitää sitä jopa etuna.

- En sano, että siinä käytöksessä on mitään pielessä. Mun mielestä se on suuri voimavara, jos ihmisellä on kusi hatussa. Silloin hän on itse todennäköisesti paljon onnellisempi. Se on valtavan viihdyttävää, vaikka se on myös pohjattoman ärsyttävääkin.

Kuuntele haastattelu alta.

Lue myös:
Milloin kusi nousi hattuun, Herra Ylppö?
Milloin kusi nousi hattuun, Arman Alizad?
Milloin kusi nousi hattuun, Dregen?
Milloin kusi nousi hattuun, Elastinen?

Lähteet: YleX