Hyppää pääsisältöön

Näyttelijä Alma Pöysti lainaa äänensä Niiskuneidille

Muumit Rivieralla elokuva
Audrey Glamour, Niiskuneiti ja Clark elokuvassa Muumit Rivieralla Muumit Rivieralla elokuva Kuva: © 2012 Handle Productions Oy, Pictak Cie © Moomin Characters™ muumit rivieralla

Näyttelijä Alma Pöystillä on tärkeä äänirooli uudessa animaatioelokuvassa Muumit Rivieralla. Hän esittää Niiskuneitiä sekä suomeksi että ruotsiksi. Vaikka Niiskuneiti on romantiikkaan taipuvainen, rakastaa glitteriä ja jetset-elämää, halusi Alma Pöysti luoda hahmosta vakavasti otettavan.

Alma Pöystin elämässä ja perheessä Muumit ovat vaikuttaneet monella tavalla.

- Isovanhempani olivat läheisiä ystäviä Tove Janssonin kanssa ja olivat ensimmäisiä muumilähettiläitä.

Isovanhemmat Lasse Pöysti ja Birgitta Ulfsson näyttelivät aikoinaan Vivica Bandlerin ohjaamassa näytelmässä Muumipeikko ja komeetta (1949). Vuonna 1969 he olivat mukana Ruotsin television tuottamassa 13-osaisessa sarjassa Mumintrollet. Näiden takia suomenruotsia alettiin Ruotsissa kutsua muumiruotsiksi.

Vaikka Muumit tulivat Alma Pöystille tutuiksi jo lapsuudessa, juuri Niiskuneiti oli jäänyt hänelle vieraaksi.

- Olin sivuuttanut Niiskuneidin, mutta nyt löysin hänestä aivan mahtavia puolia. Vaikka hän rakastaa huomiota ja kimallusta, niin hän ei ole mikään teini-pissis, kuvailee Alma Pöysti.

Näyttelijä Alma Pöysti arkeologina Luolasto-näytelmässä
Alma Pöysti Luolasto-näytelmän arkeologina Näyttelijä Alma Pöysti arkeologina Luolasto-näytelmässä Kuva: Suomen Kansallisteatteri. Kuvaaja Timo Teräväinen suomen kansallisteatteri
Muumeilta Alma Pöysti kokee saaneensa seikkailemisen asenteen ja viehtymyksen olemisen pohtimiseen. Muumit Rivieralla -elokuva on monella tapaa hyvin erilainen kuin aikaisemmat.

- Uudessa elokuvassa hienoa on se, että se uskaltaa mennä muumien alkuperäisestetiikan mukaan boheemimaailmaan, eikä siinä yritetä söpöillä, kommentoi Alma Pöysti.

Kuuntele Arvojen löytöretkellä: Näyttelijä Alma Pöysti on teatterinörtti ma 6.10.2014 klo 17.20 Yle Radio 1 ja Yle Areena.

Muumit Rivieralla ensi-ilta 10.10.2014

Luolasto, Suomen Kansallisteatteri

Fosterlandet, Svenska Teatern

  • Avaruusromua: Mitä on pluviofilia?

    Tiedätkö millainen ihminen on pluviofiili?

    Tiedätkö millainen ihminen on pluviofiili? Minä en tiennyt. En, ennen kuin katsoin netistä. Pluviofiili on ihminen, joka rakastaa sadetta. Ihminen, johon sade vaikuttaa rauhoittavasti ja inspiroivasti. Latinan kielen sana "pluvia" tarkoittaa sadetta. Mitä on sade? Se on pilvistä putoavaa vettä eri olomuodoissaan. Se on kaikkea vedestä rakeisiin. Mitä muuta? Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Elokuvat

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri