Hyppää pääsisältöön

Redrama: Ulkonäöllä on liian iso osa musiikkibisneksessä

Redrama on ensi keväänä ensimmäistä kertaa mukana The Voice of Finland -ohjelmassa. Räppäri on seurannut musiikkiohjelmaa aiemminkin, mutta ei muista voittajien nimiä. Uuden tähtivalmentajan mielestä ulkonäöllä on liian suuri rooli musiikkibisneksessä.

Räppäri Redrama // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

The Voice of Finland on suosittu tv-ohjelma, mutta kykykilpailun voittajista ei ole tullut maamme eturivin staroja. Uusi tähtivalmentaja Redrama on seurannut ohjelmaa, mutta hänkään ei muista aiempien kausien voittajien nimiä.

- En voi sanoa, että muistan Voice-voittajien nimet. Yksi osa ohjelmaa on voittajan levydiili, mutta kaikkea ei voi suunnitella. Asiat menevät, miten menevät. Portti on auki tämän ohjelman jälkeen, Redrama kommentoi YleX:lle.

Myös UMK:ssa tuomaroinut Redrama pitää UMK-voittaja Krista Siegfridsiä hyvänä esimerkkinä siitä, miten artistin ura voi muuttua kykykilpailun jälkeen. Ennen Uuden Musiikin Kilpailua Krista tippui The Voice of Finlandista.

- Monet ajattelevat, että Krista pääsi UMK:hon, koska hän oli The Voicessa. Todellisuudessa se oli melkein miinusmerkki, että hän oli ollut jossain muualla ennen sitä. Tuomarit eivät pitäneet sitä etuna, Redrama sanoo.

Räppäri pitää omaa rooliaan tärkeänä vain ohjelman aikana, eikä niinkään sen jälkeen.

- Ei ole mun asia päättää, millaisen levyn laulaja tekee. Voin auttaa siinä, minkälaisia biisejä laulaja vetää The Voicessa.

The Voice of Finland -ohjelmassa korostetaan sitä, että ääni ratkaisee ja artistivalinnat tehdään näkemättä laulajaa. Redraman mielestä musiikkibisnes ei ole nyt sen pinnallisempaa kuin aiemminkaan.

- Onhan ulkonäöllä musiikkibisneksessä tosi iso – ja liian iso osa. En kuitenkaan ajattele, että tilanne olisi pahempi kuin ennen. Aina on ollut myös sellaisia artisteja, jotka ovat taistelleet sitä vastaan. Elämme pervossa ja sairaassa yhteiskunnassa, joka on kuvakeskeinen, mutta se on meidän oma vika. Se johtuu käyttäytymisestä sosiaalisessa mediassa.

Lue myös:

Michael Monroe The Voice of Finlandista: Tämä on noloa

Redrama The Voice of Finlandista: Haluan löytää sellaisen artistin kuin Kasmir

Lähteet: YleX