Hyppää pääsisältöön

EU-komissaari: Nakukuvia itsestään ottavat julkkikset ovat tyhmiä

Digitaalisesta taloudesta tulevassa EU-komissiossa vastaava Günther Oettinger kieltäytyy pyytämästä anteeksi suustaan lennähtäneitä sammakoita.

Günther Oettinger, EU-komissaari // Kuva: EPA / JULIEN WARNAND

Saksalainen EU-komissaari Günther Oettinger herättää pahennusta kommenteillaan julkisuuteen vuotaneista julkkisnaisten intiimikuvista, Yle Uutiset kertoo. EU:n uuden komission tuleva digitaalisesta taloudesta vastaava komissaari Oettinger kertoo, että tällaisia kuvia ottaneet saavat syyttää tapahtuneesta itseään.

- Jos joku julkkis on niin tyhmä, että ottaa itsestään nakukuvia ja laittaa ne verkkoon, niin ei hän voi odottaa meidän suojelevan häntä. Ihmisiä ei voi kokonaan pelastaa tyhmyydeltä, Oettinger kertoo BBC:lle.

Tulevan komissaarin kommentteja on paheksunut muun muassa piraattipuolueen europarlamentaarikko Julia Reda.

- Henkilö, joka pyrkii vastuuseen internetin luottamuksen lisäämisestä syyttää ihmisiä, joiden henkilökohtaisia tiedostoja on jaettu ilman lupaa. Hän syyttää rikoksesta tekijöiden sijaan uhreja, Reda kertoo blogikirjoituksessaan.

BBC:n haastattelussa Oettinger sanoo jokaisella olevan oikeus yksityisyyteen, mutta kieltäytyy pyytämästä puheitaan anteeksi.

Lue myös:

Jennifer Lawrencen piina jatkuu − kolmas nakukuvaerä vuoti nettiin

Näyttelijättären nakukuvavuoto paljastui monimutkaiseksi huijaukseksi

Julkkisnaisten nakukuvat levisivät nettiin – taas

Lähteet: Yle Uutiset