Hyppää pääsisältöön

Evakko on putkiremonttien vaikeimpia paloja

Putkiremontti-sarjan neljännessä jaksossa koetaan sitä tuskaa, jonka asukkaat elävät putkiremontin evakkovaiheessa. Miltä tuntuu jättää koti vieraiden remonttimiesten myllerrettäväksi?

Ohjelman logolla ryhmäkuva versio 2 Huhmarniemet mukana oikeassa laidassa
Ohjelman logolla ryhmäkuva versio 2 Huhmarniemet mukana oikeassa laidassa Kuva: Yle/Mikko Käkelä ryhmäkuva logolla 2

Sarjan neljännessä jaksossa nähdään, minkälaisia haasteita evakkoasumiseen liittyy. Urakoitsijat aloittavat kierrokset asunnoissa ja samalla asukkaita odottaa armoton pakkaaminen. On aika väistyä remontin tieltä.

- Tää on ollut ihan hirveetä, kuvailee Satopihlajan Pekka Huhmarniemi sitä mylläkkää, joka edelsi putkiremontista evakkoon lähtemistä.

Tahvanaisilla taasen haasteita teettävät materiaalivalinnat: minkälaiset laatat vessaan ja kylpyhuoneeseen kannattaisi valita?
- Nämä laatat ovat vieneet yönunet, Marjatta tuskailee.

Entä mitä tapahtuu Maurin rakastamalle ammeelle?
- Se on niin kaunis. Mä tykkään historiasta, Mauri miettii - hänelle koti on myös sarja muistoja, joista on vain vaikea päästää irti.

maurin keltainen matala amme
Maurin keltainen amme. maurin keltainen matala amme Kuva: Yle/Mauri Tahvanainen maurin kuvapäiväkirja

Omasta kodista remontin alta pakoon lähteminen ei siis ole ihmisille helppo asia. Sarjan asiantuntijaraati pohtiikin puheenjohtajansa Juha Salmen johdolla, minkälaisia parannuksia putkiremonttiasukkaiden elämään voisi olla. He keksivätkin innovaation, josta voisi olla paitsi suurta hyötyä asukkaille myös ideaa bisnekseksi. Tämän keksinnön avulla evakkoasumisesta saattaisi tulla paljon helpompaa ja halvempaa.

Mikä tämä idea on? Se selviää sunnuntaina asiantuntijaraatimme videossa, jossa käsitellään laajemminkin putkiremontinaikaista evakkoasumista. Video julkaistaan sunnuntaina heti tv-lähetyksen jälkeen näillä Putkiremontin verkkosivuilla.

Putkiremontti TV1:llä sunnuntaina klo 18.15 - ja jakso jo nyt ennakkokatselussa Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua