Hyppää pääsisältöön

Liian vähän jalkatilaa?

Strada kävi Ilmailumuseossa perehtymässä vanhojen matkustuskoneiden sisustukseen.
Strada kävi Ilmailumuseossa perehtymässä vanhojen matkustuskoneiden sisustukseen. Kuva: Thomas Hagström/Yle ilmailumuseo

Tiesitkö, että lentokoneissa on joskus aikoinaan ollut rottinkituoleja? Vuosikymmeniä ennen kuin sisustusarkkitehdit kuten Vertti Kivi pääsivät käsiksi peltilintujen interiööriin. Strada käy lennokkaalla matkalla Suomen Ilmailumuseossa ja kysyy, mikä lentokoneen sisutuksessa oikein kiinnostaa? Vierailemme myös Vertti Kiven futuristisella toimistolla.

Turistiluokan perusmatkustajan kannalta lentäminen on koko ajan muuttunut ahtaammaksi ja epämukavammaksi. Business-luokassa uudet sisustussuunnitelmat ovat sensijaan kutkuttavaa luksusta. Suunnittelijalla on vain vähän pelivaraa matkustajan viihtyvyyden lisäämisessä, mutta keinoja löytyy.

Lentokoneen sisustus valitaan jatkossa katalogista.

Lentokoneen sisustus design on lentoyhtiön ainoa reitti erottua muista lentoyhtiöistä. Mm. Finnair palkkasi sisustusarkkitehdin luomaan uusimpien Airbus A350 -laajarunkokoneidensa raikkaan lookin. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että lentokoneen sisustus valitaan jatkossa katalogista. Tähän suuntaan ovat menossa sekä Boeing että Airbus.

Lähde matkalle Stradan kanssa Suomen Ilmailumuseoon ja arkkitehti Vertti Kiven toimistolle. Siellä ei muuten istuta rottinkituoleilla.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri