Hyppää pääsisältöön

"Teini-isiä ei ole olemassakaan"...

Teini-isä Jussi
Teini-isä Jussi Teini-isä Jussi Kuva: Yle Kuvapalvelu teiniäidit3

Blogin kirjoittaja on Yle TV2:n Teiniäidit-sarjaan kolmannella kaudella liittyvä, 17-vuotiaana teini-isäksi tullut Jussi.

Tän tyylinen mielikuva oli valloillaan sillon, kun Laura ekaa kertaa tuli raskaaksi ja selasin ympäri nettiä asiaa teinivanhemmista ja -isistä. Vähintäänkin oli niin, että isä poistuu kuvioista siinä vaiheessa, kun testi näyttää kahta viivaa.

Kun Sofiasta tieto tuli, niin miulla oli viimesimpänä mielessä lähtee yhtään mihinkään. Vaikkaki aluks tunteet heitti vuoristorataa ja olin välillä onneni kukkuloilla ja välillä taas täysin masiksessa, niin loppujen lopuks, kun mieli tasottu niin oli täysin selvää, että haluun pitää sen lapsen.

Kun Sofia syntyi, se oli jotain ihmeellistä. Oli niin uskomatonta, että vaikka aiemmin oli ollu paljon lasten kaa tekemisissä, nii nyt se ois niinku ihan oma ja elämässä mukana 24/7. Siinä meniki sitte tovi harjotellessa mitenkä se toimii, mitä sille pitää tehä ja mitä meinaa, ku se rääkäsee tai pieraisee.

Kun Sofia oli jokusen kuukauden ikänen, nii mie rupesin miettii oman blogin perustamista. Vaikka ite en ollu ikinä oikeen blogeja lukenutkaan, nii Laura sitä harrasti paljonkin ja sitä kautta aateltiin, että se vois olla vähä erilainen, kun teiniäidin sijasta sitä kirjottaski teini-isä. Nähtävästi se iskikin ihmisiin, kun tieto siitä levisi ympäri nettiä ja lukijoita alkoi tulemaan.

"Teini-isyys" on ollu miulle positiivinen kokemus, vaikka tietysti se on myös voimia koetellut - mutta se nyt on ihan luonnollista missä iässä tahansa. Enkä todellakaan oo missään vaiheessa tuntenu menettäväni jotain lapsille tai jääväni jostain pois - päinvastoin mie oon vaan saanu tältä todella paljon. Ennemmin mie vietän päiväni noitten pienten kasvua seuraten, kuin baareissa sun muualla juosten kuten mikähin "normaali" villi nuori. Toki tilaisuuden tullen satunnainen sielläkin käyminen kelpaa vallan mainiosti.

Isyydeltä mie (vaikkakin vielä on paljon opeteltavaa) oon oppinu ottamaan enemmän vastuuta ja ettei aina voi ajatella vaan itteensä ja elää oman napansa ympärillä - kun miulla taipumusta siihen edelleen tahtoo vähän olla.

Kaksi synnytystäkin nähneenä voin sanoo, että ne on ollu maailman hienoimpia tapahtumia ikinä ja se on ihan uskomaton homma minkä nuo naiset tekee. Ei meistä miehistä siihen ois...

Teiniäidit-ohjelmaan myö päädyttiin, kun Laura oli jo pitkään miettinyt hakisiko ohjelmaan mukaan, vaan ennen lopulliseen päätökseen pääsyä meihin otettiin jo yhteyttä Yleltä miun blogin kautta. Silloin ei kyllä montaa kertaa mietitty, ku lähettiin jo innolla mukaan. Nyt siitä alkaakin olla jo vuosi kun kuvaukset alko ja on tosi kyllä haikeeta, että se on jo ohi vaikka se paikoittan aika rankkaakin oli. Ehkä tulee vielä 4.kausi, johon meidät otettas taas mukaan, vink vink Yle...

Sarjaan myö aatellaan tuovamme sellaisen puolen, että kyllä tässäkin iässä voi olla ihan yhtä normaali perhe kuin muutkin ja näinkin nuorena sekä äidit että isät voi olla ihan yhtä hyviä vanhempia kuin ns. "vanhempana ja kokeneempana".

Toivottavasti tykkäätte ohjelmasta ja jaatte tän ajatuksen meijän kanssa.

Kuulumisiin, Jussi.

Teiniäidit-sarjan kolmas tuotantokausi nähtävillä 4.10. alkaen Yle Areenassa ja Yle TV2:lla 6.10. alkaen maanantaista keskiviikkoon klo 19.30.

Yle TV2